autovit.ro

Loeb sau Hirvonen, that is the question!

Sa-mi fie cu iertare daca il parafrazez pe marele Shakespeare insa as putea chiar sa spun ca un astfel de moment vine o data la 500 de ani. Ok, exagerez, in jumatatea de mileniu scursa de la momentul scrierii celebrei piese Hamlet, primii 300 de ani nu au existat masini, apoi inca vreo 40-50 nu au prea fost raliuri propriu zise, asa ca trebuie sa fie 10-15 ani de la un final atat de incins in WRC.
Mega-multiplul Loeb si challengerul etern Hirvonen isi vor disputa coroana 2011 fara menajamente si, de data aceasta, Mikko nu se prea poate baza nici pe colegul de banca Latvala pentru a-si duce la indeplinire visul.
Adevarul e ca nu stiu ce se intampla cu pilotul nr. 1 din coltul albastru de la Ford. E foarte rapid si constant, e matur, insa de ceva vreme face fie destul de multe greseli relativ minore dar care costa mult, fie nu e chiar atat de rapid pe cat ar trebui.
In plus, nu exista nicio dovada ca Fiesta-ul este la fel de bun si de rapid ca DS3-ul.
In coltul rosu, Loeb sta linstit la umbra celor 7 lauri de pana acum si filosofeaza linistit. Ce are de pierdut? Nimic. Ce are de castigat? Un al optulea titlu care nu mai schimba oricum nimic din stralucurea sa extraordinara in constelatia raliurilor mondiale. Deci nu are niciun stress. Asa ca toata presiunea e pe umerii sarmanului finlandez, obligat nu doar sa-l bata pe francez ci si sa obtina un super-rezultat in Power Stage.
Dar, pana acolo, probele noi se anunta extrem de dificile, iar problemele de frana pe care le-a avut astazi Hirvonen la shakedown nu sunt deloc linistitoare pentru o batalie finala. Iar ca o subliniere a dificultatii raliului si a intensitatii bataliei dintre cei doi, Latvala a declarat ca nu crede ca cei doi protagonisti vor temina ambii raliul!!!

In aceasta ecuatie, cu o singura necunoscuta, eu merg pe mana experimentata si calma, precum cea a unui chirurg, a alsacianului. Voi, ce ziceti, cine bate???

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)