autovit.ro

Lucruri care nu trebuie să lipsească din mașină

Ai în mașină doar cricul și trusa medicală? Pentru cei mai mulți dintre noi doar acestea sunt importante, însă o mașină trebuie echipată corect, dacă nu vrei să scoți bani din buzunar la nevoie. Iată ce credem noi că este foarte util și ar trebui să ai mereu în mașină.

1. Creion, asigurare, fișă de accident

Alături de acestea este foarte important să ai un telefon care poate face poze de o calitate decentă. În caz de accident, câteva poze edificatoare nu vor strica niciodată. Ceea ce trebuie să se găsească în continuare în compartimentul de mănuși este o fișă europeană de raportare a accidentelor, un creion (pixurile îngheață iarna), o copie după asigurarea RCA și un tichet cu datele asigurării casco/de asistență rutieră. Acestea sunt utile în cazul unui incident rutier și pot scurta timpul în care sunteți efetiv blocat pentru rezolvarea situației.

2. Vestă reflectorizantă

Chiar dacă în România nu este obligatorie pentru autoturisme, e recomandat să purtați o vestă reflectorizantă de câte ori ieșiți din mașină pe marginea unui drum de viteză. Este un element minor, dar care vă poate salva viața.

3. Cablu de remorcare

Nu mai trebuie spus cât de important se poate dovedi iarna, dar cablurile vă pot scoate din încurcătură chiar și vară, în cazul în care intervine o defecțiune.

4. Becuri

Majoritatea mașinilor permit schimbarea becurilor fără să demontați spoilerul față. Astfel, operațiunea poate fi efectuată de voi. De aceea, este bine să aveți în mașină un set de becuri de rezervă. Pentru detalii, întrebați tehnicianul de la service despre cât de complicată este oprațiunea.

joja ulei5. Ulei de motor

Toți producătorii sunt de acord asupra faptului că o mașină poate să consume până la un litru de ulei la fiecare 1.000 km. Acest lucru înseamnă că din portbagaj nu trebuie să lipsească un recipient din uleiul recomandat de producătorul mașinii. Dacă îl cumpărăți de la o benzinărie, acesta este mult mai scump decât de la un magazin specializat pentru piese auto sau de la dealerul auto.

 6. Lanternă

Imaginați-vă că aveți o pană de cauciuc noaptea și trebuie să schimbați roata pe întuneric, fără să vedeți nimic. E mult mai bine când aveți o lanternă. Foarte practice sunt cele care se atașează de cap cu elastic.

 7. Încărcător pentru telefon

Orice mașină are o priză de brichetă. Cu un încărcător cu adaptor USB puteți încărca, practic, orice model de telefon. Util atunci când rămâneți blocat în zăpadă sau aveți o defecțiune.

…acesta este echipament obligatoriu

Desigur, trusa de prim ajutor și triunghiul reflectorizant sunt obligatorii prin lege. În cazul trusei medicale, trebuie înlocuite kiturile de componente expirate cu altele noi.

 

Util pentru iarnă:

1. Pătură sau haină

Primele semne ale iernii se arată încă din octombrie. Atunci când ești blocat în zăpadă, e bine să găsești în portbagaj o pătură călduroasă.

2. Aditiv pentru spălarea parbrizului

În absența unui aditiv pentru lichidul de spălare a parbrizului care să împiedice înghețarea acestuia, vizibilitatea nu va fi niciodată prea bună. De aceea, nu plecați la drum fără un astfel de flacon, care completează orice lichid pentru a-l face rezistent la îngheț.

 3. Racletă/spray degivrant

În momentul în care ați montat roțile de iarnă, includeți aceste obiecte în kitul din portbagaj. Orice racletă este mai bună decât carcasa unui CD. Iar înainte de curățare, este ideal să folosiți un spray special.

4. Cabluri de curent

Conduceți o mașină mai veche și bateria a început deja să învârtă mai greu motorul? Atunci nu trebuie să vă lipsească din portbagaj un set de cabluri de curent de calitate. În felul acesta sunteți bine pregătit pentru orice situație.

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)