autovit.ro

Mai multe acte pentru inmatricularea unei masini

Persoanele care isi vor cumpara o masina noua sau second hand din statele Uniunii Europene ar putea avea si mai multe batati de cap din cauza unor porceduri mai complicate.
Potrivit unui proiect de ordin al Ministerului de Interne si al Ministerului de Finante, supus dezbaterii pana pe 9 august, persoanele care isi vor cumpara o masina, noua sau second hand, din tarile Uniunii Europene, si care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA, trebuie sa depuna, pe langa toate celelate acte necesare inmatricularii, fie formularul “Certificat privind atestarea plăţii taxei pe valoarea adăugată, în cazul achiziţiilor intracomunitare de mijloace de transport noi”, daca masina este noua, fie  formularul “Certificat”, daca masina este second hand.
Cele doua noi formulare vor trebui depuse DOAR de solicitantii care nu sunt inregistrati la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) in scopuri de TVA.
Potrivit documentului citat de Mediafax, “Certificatul privind atestarea plăţii taxei pe valoarea adăugată, în cazul achiziţiilor intracomunitare de mijloace de transport noi” este prevăzut în anexa 1 la Ordinul preşedintelui ANAF nr.1128/2009, iar formularul “Certificat” este prevăzut în anexa 2 a aceluaisi ordin al presedintelui ANAF.
Functionarii de la servciile de inmatriculati vor verifica online, accesand datele ANAF, daca solicitantul inmatricularii este sau nu inregistrat in scopuri de TVA, si vor cere documentele suplimentare doar celor care NU sunt inregistrati in scopuri de TVA.

3 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)