autovit.ro

MAN introduce în producția de serie varianta electrică a van-ului TGE

Producătorul german MAN va prezenta în premieră mondială versiunea cu propulsie electrică a van-ului eTGE. Noul model va fi prezentat la Salonul de Vehicule Comerciale IAA 2018 de la Hanovra.

După ce a prezentat primul van din gama sa de modele, producătorul german MAN va oferi și o versiune cu propulsie electrică a modelului utilitar TGE. Numită MAN eTGE, noul model împarte platforma cu van-ul Volkswagen e-Crafter.

MAN eTGE folosește un motor electric de 134 CP și 290 Nm și un set de acumulatori de 36 kWh.

Producătorul german spune că 70% din vehiculele comerciale ușoare sunt folosite preponderent în zonele urbane unde parcurg mai puțin de 100 km pe zi. În plus, opririle dese din traficul urban nu sunt o problemă pentru un automobil cu propulsie electrică, iar emisiile poluante sunt zero.

Noul model va fi disponibil inițial în varianta cu plafon înălțat ce oferă un spațiu de încărcare de 11 metri cubi.

Setul de acumulatori de 36 kWh pierde 15% din capacitate după 2.000 de cicluri de încărcare, dar constructorul oferă seturi de înlocuire ce sunt vândute separat.

Noul model MAN eTGE vine echipat cu scaune confort pentru șofer și pasager, sistem de climatizare automată Climatronic, parbriz și scaune încălzite, sistem de navigație și faruri LED.

Producția noului model MAN eTGE se face în uzina MAN din orașul polonez Września.

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)