autovit.ro

Marca Fiat va trece prin schimbări radicale: modelul 500 devine electric, Punto și Tipo vor fi retrase de pe piețele europene

Oficialii mărcii Fiat au anunțat o serie de schimbări radicale pentru marca italiană. Modelele Punto și Tipo vor fi eliminate de pe piețele europene, iar bestseller-ul Fiat 500 va deveni electric în 2020.

Nu este un secret că marca Fiat nu o duce prea bine în Europa. În afara modelului Fiat 500 și a derivatelor din acest model, restul modelelor propuse de Fiat nu se vând prea bine. Oficialii grupului FCA, în frunte cu Sergio Marchionne au decis că poziționarea mărcii Fiat în Europa trebuie regândită radical.

“Poziția Fiat în Europa va fi redefinită. Având în vedere noile reguli UE privind emisiile, este foarte dificil pentru producători să fie foarte profitabili,” a declarat Sergio Marchionne, șeful grupului Fiat-Chrysler.

Fiat Grande Punto

Fiat se va concentra doar pe două modele în Italia și Europa: Fiat 500 și Panda. Aceste două modele fiind și cele mai bine vândute modele din gama constructorului italian. Însă, popularul model Fiat 500 va deveni automobil cu propulsie electrică începând cu anul 2020. Pe lângă varianta electrică vor fi propuse și motorizări micro-hibride. Același lucru va fi valabil și pentru modelele Fiat 500L și Fiat 500X, însă fără versiuni full electric. De asemena, Marchionne a confirmat introducerea unei noi variante numite Fiat 500 Giardiniera în viitorul apropiat.

Modelele Fiat Punto și Fiat Tipo vor fi eliminate din oferta europeană a constructorului italian, urmând a fi vândute exclusiv pe piețe din afara UE. De asemenea, Fiat va păstra modelul Fiat 124 Spider (construit pe aceeași platformă cu Mazda MX-5) în gama europeană.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)