autovit.ro

Mazda MX-5 – roadsterul nipon a ajuns la cea de-a patra generație

În cadrul unui eveniment ce s-a desfășurat simultan în Barcelona, Los Angeles și Tokyo, Mazda a prezentat noua generație a celui mai de succes roadster din toate timpurile. Noul MX-5 a adoptat o imagine nouă, cu elemente specifice mărcii, care promovează un desen mult mai sportiv față de generația anterioară.

Ingredintele principale au fost păstrate, dar acum poziția de conducere este și mai joasă, iar capota este mai lungă, imaginea de roadster fiind mai puternic creionată. Pentru MX-5, designerii mărcii Mazda au utilizat limbajul de design KODO, aplicat pentru toate modele noi ale mărcii dar, în acest caz, totul este mai agresiv, cu muchii ascuțite.

Mazda MX-5 – tehnologie SkyActiv

Așa cum au procedat cu Mazda6 și apoi cu Mazda3, niponii au integrat tehnologia SkyActiv și pentru noul MX-5. Astfel, noua generație este mai ușoară cu circa 100 kg față de vechiul model, iar asta se datorează, în mare parte, utilizării aluminiului pentru diferite componente, precum capota motorului, a portbagajului sau aripile din față. Pentru tehnologia SkyActiv, MX-5 este primul model al mărcii la care este utilizată transmisia spate. Momentan nu există date oficiale despre motorizări, dar este știu faptul că acestea vor fi doar pe benzină, vor purta apelativul SkyActiv-G și vor utiliza cea mai nouă tehnologie disponibilă în curtea constructorului nipon. Reducerea greutății cu 100 kilograme aduce noul MX-5 mai aproape de spiritul modelului original lansat în 1989. De atunci și până astăzi, Mazda MX-5 a fost vândută în peste 947.000 exemplare ceea ce i-a adus acestui model un record Guinness pentru cel mai bine vândut model sport cu două locuri din toate timpurile.

“Seria de succese Mazda are la bază noile modele foarte apreciate, iar noul MX-5, va alimenta şi mai mult motorul care generează creşterea”, a declarat Jeff Guyton, Preşedinte şi CEO Mazda Motor Europe. „Construită pentru plăcerea de a conduce, această maşină subliniază esenţa Mazda. Cu siguranţă va oferi brandului nostru un impuls suplimentar.”

Așa cum fiecare generație a fost un etalon pentru dinamica de conducere, agilitate și manevrabilitate, este de așteptat același lucru și de la actualul model. MX-5 a fost mereu o mașină pentru care au primat senzațiile trăite la volan, libertatea oferită cu acoperișul pliat și senzațiile tipice unui model foarte sportiv, deși nu puterea mare a motoarelor a fost cea care a primat.

Noua generație va fi disponibilă la vânzare începând cu anul 2015.

 

 

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)