autovit.ro
B SECTIUNI

Mazda6 prezentata in premiera mondiala la Moscova

La Salonul Auto de la Moscova a fost lansata oficial noua generatie a berlinei de clasa medie. Cel mai nou model al constructorului nipon inglobeaza atat linia de design Kodo, cat si tehnologiile Skyactiv prezentate pe SUV-ul compact CX-5. Insa noua generatie Mazda6 mai dispune si de alte picanterii…

Zilele trecute, standul Mazda organizat la Salonul Auto de la Moscova a fost extrem de animat. Evident ca momentul de maxim interes a fost prezentarea in premiera mondiala a noii Mazda6, asta cu toate ca unii se asteptau ca lansarea sa aiba loc peste mai putin de o luna la Paris. Insa din ratiuni de ordin economic, lansarea berlinei medii a avut loc la Moscova, piata rusa fiind deosebit de atractiva si cu potential enorm pentru acest nou model.

Fata de modelul anterior, noua linie a caroseriei inspira o dinamica mai pronuntata si un plus de eleganta. De asemenea, noua generatie Mazda6 este primul model din gama care dispune de blocuri optice dotate cu tehnologia LED.

Normal ca si interiorul a fost modificat in totalitate optandu-se pentru materiale de mai buna calitate care sa ii confere o alura premium. Oficialii Mazda afirma ca spatiul interior este mai generos comparativ cu generatia anterioara. De asemenea, noua Mazda6 dispune de un display color cu ecran tactil pe care sunt afisate informatiile sistemului HMI (Human Machine Interface), controlabil prin intermediul unui buton rotativ plasat intre scaunele din fata. Mai mult, noua Mazda6 este primul model care introduce sistemul de franare regenerativa “i-Eloop” care are un rol semnificativ in economia de carburant. De altfel, consumul de carburant este redus si de sistemul “i-stop”, precum si de tehnologia “single-nanotechnology” folosita pentru tratarea noxelor.

Sistemele de siguranta activa Mazda care vor echipa optional noua limuzina includ controlul fazei lungi (HBC), asistenta la plecare din rampa (HLA), sistemul de semnalizare a franarii bruste (ESS), sistemul de monitorizare a “unghiului mort” (RVM), sistemul de avertizare la depasirea neprevazuta a liniilor de delimitare a sensului de mers (LDWS), precum si asistentul inteligent de oras (SCBS) care franeaza automat la viteze sub 30 de km/h, in situatia sesizarii unui posibil impact iminent.

Chiar daca mai multe specificatii tehnice si detalii comerciale vor fi furnizate ulterior, voua va place aceasta noua generatie Mazda6?

6 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)