autovit.ro

Un Mercedes-Benz 540K Cabriolet aparținând Țiriac Collection a câștigat Concursul de Eleganță de la Sinaia

Premiul cel mare din cadrul ediției 2018 a Concursului de Eleganță de la Sinaia a fost atribuit modelului Mercedes-Benz 540K Cabriolet A Sindelfingen ce aparține Țiriac Collection.

O tradiţie interbelică, cu primele ediţii organizate în anii 1934 şi 1935, precum şi eleganţa regală a Castelului Peleş sunt ingredientele unui eveniment care capătă o anvergură internaţională tot mai importantă – Concursul de Eleganţă Sinaia. Organizat de către Retromobil Club România cu susținerea BMW Group, Concursul aduce la Sinaia cele mai frumoase automobile clasice din România și nu numai.

A 8-a ediţie modernă a adus la Sinaia 28 de participanţi din patru ţări, toate automobile de excepţie. Una din cele mai rare mărci de automobile din lume a fost prezentă în premieră la Sinaia – doar 52 de modele Ghia s-au construit în întreaga istorie. O altă prezenţă deosebită la Sinaia a fost Karmann, unul din cei mai mari producători necunoscuţi de automobile, cu peste 3 milioane de modele produse pentru mărci precum Audi, BMW, Mercedes, Porsche sau Chrysler.

Volkswagen Karmann Ghia Typ este singurul model care a avut în prim plan numele mărcii germane. Modelul prezentat la Sinaia este un bun exemplu de pasiunea care defineşte evenimentul – proprietarul a avut nevoie de peste 12 ani pentru restaurarea modelului, realizând mare parte a muncii de restaurare personal.

Marele câștigător al ediției 2018 a fost modelul Mercedes-Benz 540K Cabriolet A Sindelfingen din 1937, un exemplar ce poate fi admirat în cadrul Țiriac Collection la galeria din Otopeni. Modelul german a mai fost prezent la concursuri de eleganță prestigioase ca cel de la Villa d’Este din Italia.

Cele 28 de automobile înscrise în concurs au fost împărțite în șase categorii: Antebelic Sedan, Antebelic Cabriolet, Postbelic Sedan, Postbelic Cabriolet, Postbelic Coupe și Fabricat în România.

S-au remarcat modele ca Fiat 520 din 1928, Citroen 11 CV din 1947 sau exoticul Ghia 450 SS din 1967. Acesta din urmă a primit și premiul pentru cea mai bună restaurare. Este un automobil foarte rar, fiind construit în doar 52 de exemplare dintre care aproximativ 20 de unități mai există în ziua de azi.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)