autovit.ro
B SECTIUNI

Mercedes-Benz CLS – coupe-ul cu patru portiere ajunge la cea de-a treia generație

În aceste zile, Salonul Auto de la Los Angeles a propus o mulțime de modele noi, însă printre cele mai importante se numără Mercedes-Benz CLS, coupe-ul cu patru portiere care a deschis acest segment, fiind primul model cu o astfel de caroserie. Apoi, acesta a fost urmat de Audi A7 și BMW Seria 6.

 

Considerat o icoană a designului în familia Mercedes, cea de-a treia generație a lui CLS aduce schimbări destul de semnificative, cu o siluetă mai dură, cu mai multe muchii și blocuri optice puternic reliefate în imaginea de ansamblu. Dacă liniile de la exterior sunt spectaculoase, dar oarecum discutabile, interiorul este o adevărată operă de artă. Cele două ecrane de înaltă rezoluție, cu o diagonală de 12,3 inchi și noul sistem de iluminare cu LED, în 64 de culori, face ca ambianța interioară să fie una ce pare venită de la o mașină a viitorului.

Pentru ca pasagerii să se simtă cu adevărat speciali, Mercedes a creat șase programe care schimbă toate sistemele de la interior, cu scopul de a se mula pe ceea ce își dorește șoferul. Acestea sunt denumite Freshness, Warmth, Vitality, Joy, Comfort și Training și pot schimba comportamentul și setările pentru sisteme precum cel de climatizare, parfum ambiental, încălzirea și ventilația din scaune, fundalul muzical, iluminarea ambientală. În ceea ce privește tehnologia, CLS a preluat cele mai avansate sisteme existente direct de la Clasa S, ceea ce înseamnă că, alături de celelalte sisteme de care dispune, este cea mai avansată tehnologic limuzină de la Mercedes-Benz.

Gama de motorizări a făcut un mare pas înainte, făcând trecerea la un sistem de 48 de volți, ceea ce aduce avantaje majore în materie de eficiență și rafinament la rulare. De exemplu, în cazul motorizării CLS 450 4Matic, motorul electric asigură un plus de 22 CP față de cei 367 ai motorului de 3,0 litri, dar avantajele aduc posibilitate de a opri motorul termic în mers, atunci când accelerație nu este apăsată și de a avea o pornire aproape imperceptibilă la nevoie.

Alături de acest propulsor, noul CLS dispune de alte două opțiuni la start: CLS 350 d 4Matic și CLS 400 d 4Matic. Ambele motoare diesel au o configurație cu șase cilindri și propun puteri de 286 CP, respectiv 340 CP. Noul CLS va ajunge rapid în showroom-uri, dar încă nu avem prețuri. Probabil că acestea nu vor fi cu mult schimbate față de generația actuală, doar noile sisteme introduse putând aduce costuri suplimentare.

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)