autovit.ro

Mercedes-Benz GLE: nume nou pentru ML facelift

Mercedes-Benz are un plan prin care va schimba denumirea SUV-urilor sale, iar printre acestea se numără și ML, care acum, după ce a trecut printr-un facelift, se numește GLE. Acesta va completa gama cu GLE Coupe, rivalul celor de la Mercedes-Benz pentru BMW X6.

Din punct de vedere al designului, GLE adoptă noua imagine de marcă, cu faruri complet noi, de acum disponibile opțional cu tehnologie LED adaptivă, grilă redesenată și noi elemente pentru a contura noua linie a SUV-ului german. Interiorul aduce un sistem multimedia adus la zi, cu aplicații dedicate, un ecran de mari dimensiuni poziționat central pe consolă și materiale noi, cu texturi atent lucrate și finisări sofisticate.

Mercedes-Benz GLE – motorizări

Exceptând versiunile AMG, GLE va putea fi comandat cu patru motorizări, două diesel și două pe benzină. Versiunea de bază este reprezentată de GLE 250 d, care are sub capotă dieselul de 2,1 litri, care produce o putere de 204 CP. Acesta este cel mai eficient SUV de clasă mare, cu emisii de CO2 de doar 140 g/km și un consum mediu de 5,4 l/100 km. Al doilea diesel este reprezentat de GLE 350 d, cu un motor V6 de 3,0 litri și 258 CP. În echiparea standard, versiunile diesel vor fie echipate cu noua cutie automată cu 9 trepte a mărcii. Mercedes-Benz GLE, W 166,  face lift 2015Gama motorizărilor pe benzină este compusă dintr-un V6 biturbo de 333 CP și de un V8, tot biturbo, de 4,7 litri, de 435 CP.

Suplimentar față de aceste versiuni, Mercedes-Benz oferă și o versiune full-hibrid, denumită GLE 500 e. Acesta are un motor V6 de 3,0 litri și 333 CP, care este ajutat de un motor electric de 116 CP pentru a produce o putere maximă a sistemului de 442 CP. Astfel, GLE 500 e poate rula complet electric pentru circa 30 km, iar consumul mediu pentru primii 100 km este de doar 3,3 l.

Cele mai puternice versiuni sunt reprezentate de gama AMG: Mercedes-AMG GLE 63 și GLE 63 S. Ambele utilizează același propulsor, de 5,5 litri, dar prima versiune dezvoltă 557 CP, iar cea de-a doua 585 CP. Pachetul optic este diferit, modelele AMG fiind mai agresive, cu spoilere noi și promit un sunet al evacuărilor cu un impact puternic și emoțional. Mercedes-Benz GLE poate fi comandat împreună cu suspensia pneumatică adaptivă AIRMATIC ADS, în timp ce sistemul de tracțiune integrală este oferit standard la toate versiunile, excepție făcând modelul de bază GLE 250 d. GLE oferă un pachet complet de sisteme de siguranță și promite un comportament excelent în teren accidentat.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)