autovit.ro

Mercedes-Benz Clasa B facelift – monovolum premium în clasa compactă

Poate părea surprinzător, dar din anul 2011, de când s-a lansat actuala generație a Clasei B, Mercedes-Benz a vândut peste 350.000 de unități din monovolumul compact de familie. Clasa B a fost primul model din gamă care a deschis drumul către reinventarea segmentului compact pentru Mercedes, iar acum este timpul pentru un facelift.

 

În ceea ce privește designul, modificările sunt destul de discrete. Totul a fost ușor adus la zi, principalele schimbări fiind în partea din față, cu un spoiler redesenat și faruri cu un design nou. De acum, pentru Clasa B sunt disponibile, opțional, farurile cu tehnologie LED. În partea din spate, schimbările sunt minore, spoilerul fiind integrat mai elegant în imaginea generală. Interiorul beneficiază de materiale mai bune, de finisări premium și poate fi configurat cu texturi noi pentru ornamentele de pe bord și uși. Ecranul central al navigației poate avea o diagonală de până la 8 inch și utilizează o grafică foarte intuitivă și plăcută. Pentru lumina ambientală există 12 culori diferite, ceea ce face ca atmosfera de la interior să poată fi creată după preferințele fiecăruia.

Mercedes Clasa B – motorizări

În momentul lansării pe piață, Mercedes Clasa B va fi disponibil cu cinci versiuni de motorizare pe benzină (B 180 cu 122 CP, B 180 BlueEfficiency Edition, B 200 cu 156 CP, B 220 4Matic cu 184 CP și B 250 cu 211 CP) și cu cinci diesel (B 160 CDI – 90 CP, B 180 CDI cu 109 CP , B 180 BlueEfficiency Edition, B 200 CDI – 136 CP, B 220 CDI – 177 CP). O noutate este și faptul că sistemul de tracțiune integrală 4Matic va fi disponibil încă de la versiunea diesel B 200 CDI, ceea ce va face acest sistem mai accesibil, consumul mediu fiind printre cele mai bune din segment pentru o astfel de configurație. Cea  mai eficientă versiune disponibilă va fi B 180 BlueEfficiency Edition, care va avea un consum mediu de numai 3,6 l/100 km. O noutate interesantă este adusă de versiunea electrică , care va utiliza un motor electric de 180 CP și 340 Nm, capabil să propulseze monovolumul de la 0-100 km/h în doar 7,9 secunde.  Autonomia permisă de acumulatorii litiu-ion este de 137 km, iar încărcarea durează 3,5 ore.

 

Clasa B faceliftÎn ceea ce privește echipările, Clasa B va fi propusă cu trei versiuni, care se vor distinge prin modul în care sunt configurate. Prima dintre ele este denumită Style și va pune accentul pe eleganță. Cea de-a doua este denumită Urban și va scoate în evidență elementele ce țin de sportivitate, atât la interior, cât și la exterior. Cea mai exuberantă echipare va fi cea AMG Line, în care elementele dinamice sunt foarte pronunțate și atrag clienții care caută cât mai multă sportivitate.

Mercedes Clasa B facelift va fi disponibil la vânzare până la finalul acestui an, cu prețuri foarte ușor schimbate față de versiunea curentă.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)