autovit.ro

Mercedes-Maybach G 650 Landaulet este cea mai luxoasă versiune a off-roaderului german

Mercedes a pus sigla Maybach pe o versiune cu totul specială a celebrului off-roader G-Klasse. Numit oficial Mercedes-Maybach G 650 Landaulet, acest model 4×4 are o secțiune decapotabile și un interior luxos demn de un exemplar Maybach.

Pentru prima dată în istorie numele Maybach este asociat cu un model dedicat terenului accidentat. Celebrul G-Klasse se află la final de carieră, iar oficialii Mercedes vor să îi pregătească o retragere pe măsura carierei sale. Astfel, cântecul de lebădă al modelului G este acest Mercedes-Maybach G 650 Landaulet.

Este un off-roader parțial decapotabil, cu un interior extrem de luxos de care s-a ocupat divizia Maybach. Este al cincilea model ce poartă marca Mercedes-Maybach, după ce grupul Daimler a decis să reînvie brandul de lux într-o nouă formă.

Noul model calcă pe urmele versiunilor extreme ale G-ului, G63 AMG 6×6 și G 500 4×42. Noul G650 Landaulet va fi produs într-o serie limtată de doar 99 de exemplare, dar suntem convinși ce se vor vinde ca pâine caldă.

Pentru un asemenea model era nevoie de un motor pe măsură, iar Mercedes a ales propulsorul V12 de 6.0 litri supaalimentat prin două sisteme turbo. Motorul produce 630 CP și 1.000 Nm. În ciuda interiorului luxos, versiunea Landaulet și-a păstrat toate atu-urile pentru putea parcurge și cele mai dificile trasee off-road: diferențiale blocabile, gardă la sol de 450 mm și roți uriașe 325/55 R22.

Landaulet este numele unui tip de caroserie folosit de către marca Maybach la începutul secolului trecut, dar și de către Mercedes în anii ’60. Acest tip de caroserie permite decapotarea jumătății din spate, permițându-le pasagerilor din spate să călătorească sub cerul liber. Scaunele pasagerilor sunt identice cu cele ale modelului S-Klasse și includ mai multe tipuri de masaj.

Noul și exclusivistul model G 650 Landaulet va debuta la Salonul Auto de la Geneva din luna martie a acestui an. Prețul nu a fost încă comunicat.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)