autovit.ro

Merita un Ford Focus second hand?

Cand vine vorba despre cea mai adecvata compacta second hand, romanii au pareri impartite. Unii prefera VW Golf, altii sunt fani Opel Astra… Totusi exista si o alta categorie de clienti care se indreapta mai ales catre Ford Focus. Care sunt motivele lor?

De la bun inceput trebuie sa stabilim ca, in momentul de fata, a doua generatie Ford Focus (2004 – 2010) este o solutie optima pentru un autoturism trecut de prima tinerete. Aceasta generatie s-a facut remarcata mai ales prin prisma ratei scazute a defectelor posibile si prin deprecierea anuala destul de redusa a pretului.

Si frumos si fiabil

Chiar daca au trecut ceva ani, designul caroseriei nu pare deloc “imbatranit”. Dealtfel acest model a suferit si un facelift in anul 2008, iar liniile mature si proportiile bine definite sunt un factor care influenteaza decizia emotionala de cumparare. Totusi, Ford Focus nu sta bine doar la partea estetica….

In urma sondajelor facute la service, compacta Focus s-a dovedit ca este cel mai fiabil model produs pana acum de catre Ford. Utilizatorii unui Focus din a doua generatie au mai apreciat uzura relativ redusa in timp a asamblarilor originale si a materialelor textile din interior.

Alte  avantaje remarcate de catre clienti ar fi sistemul de franare ferm, tinuta de drum exemplara, precum si echiparea satisfacatoare. Se mai impune prin confortul oferit pasagerilor care calatoresc pe locurile din spate (mai ales in versiunile cu 5 usi si break), precum si prin volumul portbajului suficient pentru necesitatile unei familii.

Un alt punct forte al acestei generatii ar fi fiabilitatea gamei de motorizari, cele mai multe laude indreptandu-se catre propulsorul pe benzina de 1,6 litri si turbodieselul 1.8 TDCi.

Unde este vulnerabil

In primul rand costurile de intretinere sunt cam mari, iar piesele de schimb destul de scumpe. Acest dezavantaj este firesc pentru ca vorbim despre un autoturism realmente fiabil…

Din raportarile utilizatorilor catre service mai reiese ca o mare parte din motivele de insatisfactie provin din partea ambreiajului, o anomalie fecventa fiind aparitia de zgomote ale pedalei. Totusi trebuie sa tinem cont ca aceasta defectiune este influentata direct si de stilul de condus… In plus chiar daca este fiabil in timp, motorul pe benzina 1.6i de 100 CP se dovedeste gurmand la exploatarea in regim urban. De asemenea la exemplarele cu facelift (dupa anul 2008) s-a identificat o problema cu planetarele.

Pe scurt acesta ar fi istoricul oficial al celei de-a doua generatii Ford Focus. Insa ca de obicei va astept cu comentarii pro si contra venite din experienta voastra…

188 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)