autovit.ro

Monza Concept, un indiciu despre viitoarele modele Opel

Cu doar trei saptamani inainte de lansarea in premiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt, Opel a dezvaluit primele informatii cu conceptul Monza, un studiu de design care ofera o perspectiva asupra strategiei marcii Opel. Iar la prima vedere, noua abordare pare deosebit de interesanta…

In primul rand, acest concept Monza pregatit pentru editia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt se distinge prin reinterpretarea designului sculptural Opel. Mai mult, prototipul puncteaza prin sistemul infotainment de ultima generatie dotat cu tehnologie LED, sistemele de propulsie inovatoare, dar si prin organizarea mai eficienta a spatiului din habitaclu. Iar reprezentantii constructorului afirma ca acest prototip ofera o serie de indicii pentru ca publicul sa-si faca o idee despre ceea ce poate astepta de la marca Opel in viitor…„Pe de o parte, acesta personifica tot ceea ce caracterizeaza deja marca Opel: precizia germana combinata cu tehnologii inovatoare, totul imbracat intr-un design captivant. In plus, abordeaza aspectele care vor sta la baza dezvoltarii generatiei viitoare de autovehicule Opel: conectivitate maxima si eficienta optima” a declarat dr. Karl-Thomas Neumann, CEO Opel.

Conceptul Opel Monza dispune de patru locuri si are o lungime de 4,69 metri, iar din punct de vedere stilistic se remarca partea frontala complet redesenata care atrage atentia prin grila proeminenta si blocurile optice mult mai agresive. Un alt element distinctiv ar fi linia plafonului care incepe ca a unui coupe clasic, insa se finalizeaza intr-un hayon. Iar in ciuda aspectului sportiv si a siluetei joase (inaltime de doar 1,31 metri), volumul portbagajului atinge valoarea de 500 litri. Mai mult, reprezentantii marcii sustin ca spatiul interior este specific unor autovehicule de dimensiuni medii. Iar cele doua portiere laterale (comune ambelor randuri de scaune) faciliteaza accesul in habitaclu, asta daca mai adaugam si lipsa montantului central.

Opel-Monza-Concept_2

Reprezentantii marcii germane mai mentioneaza ca eficienta si conectivitatea sunt elementele principale pe care se axeaza generatia viitoare a modelelor Opel. Astfel, conceptul Monza ofera o avanpremiera a acestor directii de dezvoltare… In habitaclu se observa ca a fost adoptata tehnologia de proiectie LED, astfel soferul nu se mai confrunta cu monitoare separate care afiseaza diferite informatii. Opel Monza Concept dispune de o plansa de bord lata, de la o portiera la alta, care este folosita ca si suprafata unica de proiectie, evident cu posibilitatea de personalizare. Astfel, in premiera mondiala pentru un autovehicul, 18 proiectoare LED genereaza un afisaj continuu, adaptabil si multifunctional. Grafica 3D este impresionanta si reflecta toate functiile importante, de la informatiile de precizie referitoare la parametrii autovehiculului si pana la optiuni de internet ori de comunicare. Mai mult, utilizarea se efectueaza prin comenzi vocale si cu ajutorul butoanelor de pe volan.

Opel Monza Concept are la baza un design modular care asigura cea mai mare flexibilitate in selectarea unui sistem de propulsie. Iar pentru prezentarea oficiala de la Frankfurt, inginerii au pregatit un ansamblu propulsor format dintr-un motor electric cu sistem de autonomie extinsa pe baza de GNC (gaz natural comprimat), o alta inovatie ce porneste de la tehnologia revolutionara a modelului Ampera. Motorul de ultima generatie cu trei cilindri 1.0 SIDI turbo, care va fi lansat de asemenea in premiera la Frankfurt, preia rolul de sistem de extindere a autonomiei. Dar face acest lucru cu gaz natural in loc de benzina, reducand si mai mult emisiile de CO2 ale autovehiculului.

Opel-Monza-Concept_3

Avem o viziune clara despre cum vor arata autovehiculele Opel ale viitorului, si avem o strategie limpede despre modul in care vom atinge acest obiectiv. Conceptul Monza asigura o identitate inconfundabila acestei strategii”, concluzioneaza dr. Karl-Thomas Neumann.

In linii mari, cam acestea sunt directiile de dezvoltare pentru viitoarele modele Opel. Cum vi se pare aceasta noua abordare a constructorului german?

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)