autovit.ro

Marea Britanie își anunță intenția de a interzice vânzarea automobilelor cu motoare termice începând cu anul 2040

Vă mai amintiți că acum câteva săptămâni vă povesteam că Franța a luat decizia de a interzice vânzarea mașinilor cu motoare termice începând cu anul 2040? Marea Britanie merge pe aceeași cale și anunță exact același lucru – din anul 2040 vânzările de automobile cu motoare termice vor fi interzise. Ce înseamnă asta pentru viitorul industriei auto?

În primul rând este absolut cert faptul că viitorul este electric, indiferent că energia electrică va proveni din acumulatori sau din alte surse, precum pila de combustie. Tot recent, Volvo a anunțat că din 2019 nu va mai vinde niciun model care nu include un motor electric în sistemul de propulsie, iar pasul va fi cu siguranță urmat și de alții, care se pregătesc intens de acest moment, dar încă nu au declarat asta oficial. Apoi, următorul pas este electrificarea completă a sistemelor de propulsie. Anul 2025 este dat ca reper pentru momentul în care mașinile electrice vor deveni mai ieftine decât cele cu motoare termice, iar progresul tehnologiei va permite ca acumulatorii să înmagazineze energie electrică pentru a se parcurge distanțe mult mai lungi. Până atunci sunt anunțate tehnologii care vor permite încărcarea acumulatorilor în doar câteva minute cu energie electrică capabilă să genereze o autonomie de peste 500 km. Sună bine? Cu siguranță da și este tot mai clar că acesta este viitorul.

shutterstock_529346335

Dacă Franța și Marea Britanie au anunțat măsurile de interzicere ale mașinilor cu motoare termice pentru anul 2040 sunt deja țări care și-au luat acest angajament mult mai devreme. Deși nu au anunțat oficial, Norvegia, Germania sau Olanda vor să treacă la aceste măsuri încă din 2030, ceea ce pare cu adevărat revoluționar, însă progresul tehnologic în ceea ce privește propulsia alternativă va lua amploare rapid anii viitori. Un alt exemplu în acest sens, mult mai radical, este India, care vrea să se încadreze la aceste măsuri până în 2030, în condițiile în care parcul lor auto este unul dintre cele mai mari și mai poluante din lume.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)