autovit.ro

Noile modificari ale Codului Rutier

Noile modificari ale codului rutier, intrat recent in vigoare, aduc schimbari atat pentru soferii de autoturisme cat si pentru mopedisti si biciclisti.

Astfel, vestea buna vine pentru cei care vor sa obtina permisul de conducere. Cei care trec cu bine de proba teoretica, sala, nu vor mai fi nevoiti sa o repete, aceasta fiind valabila timp de un an. Tot in categoria vestilor bune intra si reglementarea potrivit careia, cei care detin permise auto din categoriile B, BE, C, CE pot conduce si tractoare.

Noile modificari ale codului rutier aduc reglementari serioase pentru mopedisti si biciclisti. Astfel, mopedistii si motociclistii nu mai au voie sa transporte pasageri bauti. Totodata, acestia, ca si biciclistii au obligatia de a circula pe un sigur rand, unul in spatele celuilalt.

reglementari biciclistiReglementarile pentru biciclisti sunt menite sa evite problemele serioase ivite din cauza lipsei unei conduite a acestora in trafic. Astfel, biciclistii sunt obligati sa poarte in permanenta, asupra lor, un act de identitate. Acolo unde nu exista piste special amenajate pentru ei, acestia au dreptul sa circule pe prima banda, insa cat mai aproape de bordura pentru a evita incurcarea circulatiei. Cei care circula pe trotuar sau pe pistele special amenajate pentru biciclisti, atunci cand traverseaza strada, trebuie sa o faca pe la trecerile de pietoni si in mod obligatoriu pe langa bicicleta.

Noi suntem de parere ca aceste modificari sunt binevenite, avand potentialul de a micsora o parte dintre problemele din traficul urban, cu precadere cele ce reglementeaza conduita biciclistilor. Voi ce credeti, politistii vor fi cu ochii in patru si ii vor sanctiona pe biciclisti, sau aceste reglementari vor ramane doar cerneala pe hartie? 

7 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)