autovit.ro

Noua generație BMW Seria 1: modelul compact german trece la tracțiune față

BMW a prezentat oficial noua generație a modelului Seria 1. Automobilul compact are acum tracțiune față și oferă mai mult spațiu pentru pasageri.

BMW a publicat oficial primele imagini cu a treia generație a modelului Seria 1. Constructorul german a operat o serie de modificări importante pentru a face modelul său un concurent puternic în clasa compactă premium. Poate cea mai importantă schimbare este renunțarea la propulsia pe puntea spate, în favoarea tracțiunii față. Apoi, noul model va fi disponibil doar în versiune cu cinci portiere.

Față de generația anterioară, noul model este cu 5 mm mai scurt, dar a crescut în lățime și înălțime. Folosirea platformei cu tracțiune față aduce și motoare amplasate transversal ceea ce duce la o capotă mai scurtă și mai mult spațiu la interior pentru pasageri. Grila tradițională este acum mai mare, iar pentru versiunea de top M135i aceasta folosește un fel de plasă inspirată din lumea sportului cu motor.

Capacitatea portbagajului a crescut cu 20 de litri față de generația anterioară ajungând acum la 380 litri. La interior, planșa de bord poate fi 100% digitală cu ecran de 10.25 inch, sau mixtă analogic cu display de 5.1 inch.

Deși BMW adoptă platforma cu tracțiune față pentru modelul Seria 1, constructorul german insistă că modelul rămâne unul cu accent pe dinamism. Și pentru a sublinia acestu lucru, BMW a lansat varianta de top M135i împreună cu restul gamei normale. Spre deosebire de anteriorul 14oi care folosea un motor de 3.0 litri cu șase cilindri, noul M135i folosește un motor de 2.0 litri twin turbo de oferă 306 CP transmiși către toate cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze automate cu opt trepte. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 4.7 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/oră.

Gama noului BMW Seria 1 este completată de versiunea 118i echipată cu motorul de 1.5 litri cu trei cilindri ce oferă 140 CP și 220 Nm. De asemenea vor exista trei versiuni diesel: 116d cu motor de 1.5 litri de 116 CP, 118d cu motor 2.0 de 150 CP și 120d xDrive cu motor 2.0 de 190 CP și tracțiune integrală.

Noul model va putea fi admirat la Salonul Auto de la Frankfurt din această toamnă, iar debutul comercial va avea loc la finalul lunii septembrie.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)