autovit.ro

Noua generație Ford Fiesta a fost lansată oficial

Ford a lansat oficial noua generație a modelului de clasă mică Ford Fiesta. Noua versiune va fi declinată în nu mai puțin de patru variante, iar noutățile cuprind și motorizări noi plus o serie lungă de tehnologii de ultimă oră.

Unul dintre cele mai importante modele din gama europeană și globală a constructorului Ford a primit o nouă generație. Ford Fiesta, modelul de clasă mică, se prezintă acum într-o formă complet nouă și va fi declinat în nu mai puțin de patru versiuni.

Aceste patru versiuni sunt Titanium, ST-Line, Vignale și Active. Fiecare are propria identitate, iar scopul este acela de a atrage mai mulți clienți către acest automobil de clasă mică. Dacă Fiesta Titanium este varianta cea mai apropiată o versiune normală, clienții vor putea alege dintre versiuni cu look sportiv (ST-Line) sau premium (Vignale). În premieră, avem și versiunea Fiesta Active, un pseudo-crossover, această versiune având protecții suplimentare și o gardă la sol înălțată.

ford-fiesta-1

Noua generație Fiesta este mai lungă cu 71 mm și mai lată cu 12 mm față de modelul anterior. Spațiul interior a crescut și el, dar mai important, noua Fiesta vine cu o serie lungă de dotări pentru asigurarea securității pasagerilor. Există trei camere video și senzori care monitorizează permanent un câmp de 360 grade. Noua Fiesta poate detecta pietonii aflați pe carosabil inclusiv pe timp de noapte. Exista sistem de parcare automată, atât pentru parcarea laterală cât și perpendiculară.

ford-fiesta-4

La capitolul infotainment, Fiesta folosește acum sistemul Sync3 ce suportă Apple CarPlay și Android Auto. Un nou afișaj central de opt inch este prezent pe echipările de top, versiunile de bază putând fi echipate cu ecrane de 6.5 și 4.2 inch. Sistemul audio de top este furnizat acum de B&O Play (Bang&Olufsen).

ford-fiesta-2

La capitolul motorizări, noua generație Fiesta primește un motor Ecoboost de 1.0 litru ce poate furniza 100, 125 sau 140 CP. Ca motorizare de bază, Fiesta folosește acum un motor aspirat de 1.1 litri ce furnizează 75 sau 80 CP. Pentru cei care preferă motorina, Fiesta paote fi echipată cu motorul 1.5 TDCI de 85 sau 120 CP.

Noul Ford Fiesta va sosi în România în vara anului viitor.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)