autovit.ro

Noua generație Ford Fiesta ST va fi propulsată de motorul turbo 1.5 EcoBoost de 200 CP

Anunțată acum un an, noua generație Ford Fiesta ST a fost lansată oficial la Salonul Auto de la Geneva 2018. Noul hot-hatch este propulsat de un motor turbo EcoBoost cu trei cilindri de 1.5 litri ce dezvoltă 200 CP.

După lansarea oficială de la Geneva, Ford a dezvăluit primele informații despre noua generație a modelului Fiesta ST. Motorul 1.5 EcoBoost  cu trei cilindri și 200 CP a fost confirmat. Noul motor oferă 290 Nm între 1.400 și 4.000 rot/min și promite o accelerație de la 0 la 100 km/oră efectuată în 6,5 secunde. Viteza maximă va fi de 232 km/oră.

Deși are doar trei cilindri, motorul de sub capota modelului Fiesta ST va avea și sistem de dezactivare a unui cilindru. Astfel, când motorul nu este în sarcină și automobilul rulează constant, un cilindru este dezactivat, reducându-se consumul de carburant.

Lista de echipamente tehnice continuă cu un diferențial cu alunecare limitată oferit opțional în premieră pentru modelul Fiesta ST. Pentru puntea spate Ford oferă acum arcuri speciale, numite Force Vectoring Springs, ce îmbunătățesc rigiditatea laterală și sunt mai ușoare ca arcurile obișnuite. Suspensia modelului Fiesta ST folosește amortizoare duble pentru puntea față și simple pentru cea din spate.

Noul model va oferi și un sistem de launch control, iar cel de la volan va putea alege dintre trei moduri de rulare numite Normal, Sport și Track ce modifică răspunsul pedalei de accelerație, direcția, setarea suspensiei și sunetul evacuării.

În ceea ce privește interiorul, se remarcă scaunele sport Recaro și volanul cu formă teșită. Sistemul de infotainment Sync 3 este oferit împreună cu displayul central de 6.5 inch, opțional clienții putând opta pentru un display de 8 inch. Sistemul audio este marca B&O Play.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)