autovit.ro

Noua generație Volvo S60 a fost prezentată oficial

Volvo a prezentat oficial noua generație a modelului de clasă medie S60. Noul model renunță la motorizările diesel, dar va fi disponbil ca plug-in hibrid și va fi construit exclusiv în Statele Unite ale Americii.

A treia generație a modelului Volvo S60 a fost prezentată oficial de către constructorul suedez. Cu un design elegant ce se înscrie în linia actuală de stil adoptată de către Volvo, noul model preia o serie de elemente de la modelul mai mare din gama S90.

Noul Volvo S60 intră în competiție directă cu modele ca Mercedes-Benz C-Klasse, Audi A4 sau BMW Seria 3. Suedezii renunță însă la motorizările diesel pentru noul model, acesta urmând să poată fi comandat doar cu propulsoare pe benzină sau cu soluții plug-in hybrid.

La lansare noul Volvo S60 va fi disponibil cu două motorizări pe benzină turbo de 2.0 litri: T5 cu 250 CP și T6 cu 310 CP. În plus, Volvo propune două versiuni plug-in hybrid în care motorul pe benzină de 2.0 litri este susținut de un motor electric. Prima versiune T6 oferă 340 CP, iar versiunea T8 oferă o putere combinată de 400 CP și un cuplu maxim de 640 Nm.

Volvo va oferi și o versiune performantă Polestar pentru modelul S60 ce va folosi sistemul plug-in hybrid al vesiuni T8, dar cu cifre îmbunătățite: 415 CP și 670 Nm.

Toate versiunile de motorizare vor fi asociate cu cutia de viteze automată cu opt trepte. Noul model folosește platforma Scalable Product Architecture (SPA), aceeași platformă fiind folosită și pentru modelele Volvo V60 și XC60.

Interiorul preia elemente de la modelele V60 și XC60, consola centrală fiind dominată de display-ul vertical al sistemului infotainment Sensus.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)