autovit.ro

O nouă licitație pentru autostrada Comarnic-Brașov

CNADNR va organiza o nouă licitație pentru construcția autostrăzii Comarnic-Brașov. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 2 septembrie 2015.

Autostrada A3 Comarnic – Brașov este unul dintre cele mai controversate proiecte de infrastructură din România. Concesiunea acestei autostrăzi a fost reziliată luna trecută, dar CNADNAR a anunțat că va organiza o nouă licitație pentru a aloca primele loturi dinspre cele două capete ale autostrăzii. Un prim lot implică 4 kilometri de autostradă în zona Comarnic, iar al doilea este format din 6 kilometri în zona Râșnov-Cristian (Brașov). Compania de Autostrăzi estimează un cost de circa 71 milioane de euro pentru proiectarea și executarea acestor două loturi.

autostrada

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că a fost iniţiată procedura de licitaţie deschisă pentru atribuirea contractului: “Proiectare şi execuţie Autostrada Bucureşti -Braşov, Tronson Comarnic-Braşov, Lot 1: sector Comarnic – Predeal, km 111+300 – km 115+300; Lot 2: sector Predeal – Cristian, km 162+300 – km 168+600 și Drum de Legătură”.

Durata contractului este de 72 luni din care 24 luni perioada de proiectare şi execuţie și 48 luni pentru perioada de garanție a lucrărilor.

Noul Ministru al Transporturilor, Iulian Matache, a declarat că până la finalul lunii se vor scoate la licitație și restul de trei tronsoane ale autostrăzii A3 Comarnic-Brașov.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)