autovit.ro

Noua Octavia RS da o lovitura de imagine

Constructorul ceh a facut publice informatiile oficiale cu cea mai rapida Octavia din toate vremurile: acceleratie in plaja 0 -100 km/h in doar 6,8 secunde si viteza maxima de 248 km/h… Iar tratamentul sporty RS va fi aplicat pentru ambele versiuni de caroserie, in timp ce gama de motorizari va fi compusa din doua propulsoare, unul pe benzina si un altul diesel…

Prin comparatie cu a doua generatie, noua Octavia RS a mai crescut… Astfel se constata o alungirea a caroseriei cu 88 mm in lungime (86 mm pentru varianta break), precum si un adaos de 45 mm in latime. Totodata caroseria a fost coborata cu 12 mm (13 mm in cazul lui Combi), iar noua generatie Octavia RS este dotata in standard cu diferential autoblocant electronic XDS, cu ESP integrat. Tot in echiparea de baza, noua Skoda Octavia RS dispune de sistemul pentru eficientizarea consumului si a emisiilor poluante Start-Stop, precum si un sistem de recuperare a energiei cinetice la franare.

Octavia Combi RS _2

Constructorul ceh a mai anuntat ca tratamentul sporty RS va fi aplicat pentru ambele versiuni de caroserie Octavia, berlina si break. Iar pentru ambele variante, constructorul din Mlada Boleslav a pregatit noi seturi de jante pe 17, 18  si 19 inci, in diferite variante si culori. Si cum spuneam mai devreme, gama de motorizari este compusa din doua propulsoare: un puternic 2.0 TSI de 220 CP si un eficient 2.0 TDI care dezvolta 184 CP. Ambele variante sunt gestionate prin intermediul unor cutii de viteze manuale cu 6 trepte, iar performantele sunt exceptionale la demararea de pe loc (0 – 100 km/h): 6,8 secunde (RS benzina) si 8,1 secunde (RS diesel).

Octavia RS_3

Oficialii marcii cehe au mai mentionat ca noua generatie Octavia RS este cu pana la 19% mai eficienta in privinta consumului de carburant, prin comparatie cu modelul anterior. Mai mult se mai ofera posibilitatea optarii pentru o cutie de viteza automata cu doua ambreiaje DSG 6, insa doar pentru propulsorul pe benzina.

Noua generatie Skoda Octavia RS va fi disponibila la vanzare pe pietele europene incepand din a doua parte a acestui an. Insa pana atunci versiunea sporty Octavia RS va putea fi admirata in cadrul legendarului Festival al Vitezei de la Goodwood, in data de 10 iulie 2013.

Voi ce parere aveti despre aceasta noua generatie Octavia RS?

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)