autovit.ro
B SECTIUNI

Noua taxă auto începe să capete formă: proprietarii vor plăti o taxă anuală ce variază în funcție de clasa de poluare

Conform primelor estimări prezentate de ziariștii de la Profit.ro, noua taxă auto va intra în vigoare cel mai probabil în luna martie a anului viitor. Spre deosebire de taxele folosite până acum ce se plăteau la înmatriculare, de data aceasta vom avea o taxa anuală.

Oficialii guvernului au recunoscut prin vocea ministrului Mediului că o nouă taxă auto este în pregătire, dar nu au dat încă detalii despre aceasta. Însă, ziariștii de la Profit.ro estimează ca vom avea de-a face cu o taxă ce va fi plătită de toți proprietarii de automobile anual. Suma va fi diferențiată de clasa de poluare a automobilului.

Astfel, conform sursei citată de Profit.ro, viitoarea taxa anuală va fi de aproximativ 50 euro (200 lei) pe an pentru proprietarii de automobile Euro 6 și Euro 5 (automobile noi) și va crește gradual până la aproximativ 200 euro pe an pentru automobilele Euro 1 sau non-Euro. Sumele sunt estimative, sistemul taxei fiind încă în lucru.

Sumele colectate sunt destinați, mai spune Profit.ro, finanțării restiturilor vechilor taxe, colectate sub forma timbrului de mediu. Dacă acest lucru se va dovedi real, vom afla cel mai probabil în prima parte a anului viitor când Ministerul Mediului va anunța forma finală a acestei noi taxe auto.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)