autovit.ro

Noua Toyota RAV4 debutează la salonul de la New York

Cu o tradiție deosebită și un bazin de fani foarte larg, RAV4 a reprezentat mereu unul dintre cei mai importanți piloni în gama de produse a constructorului nipon. Într-un segment extrem de concurențial, SUV-ul celor de la Toyota avea nevoie de o schimbare pentru a performa în viitor.

 

Pregătită pentru lansarea comercială din Europa la începutul anului viitor, cea de-a cincea generație a lui RAV4 va aduce o schimbare majoră din punct de vedere tehnologic, prin introducerea unei platforme complet noi. SUV-ul de clasă medie este primul model pentru care este implementată platforma Toyota New Global Architecture (TNGA), ce aduce beneficii majore în ceea ce privește confortul la rulare, dinamica, siguranța și plăcerea de a conduce. În plus, va fi posibilă integrarea celor mai noi tehnologii, acestea putând fi schimbate rapid atunci când există versiuni mai noi.

În ceea ce privește designul, RAV4 a trecut printr-o schimbare destul de importantă. Toyota a declarat că a ținut cont de ceea ce au cerut clienții, adică o imagine mai puternică, care să aducă în lumină tradiția de mașină de teren. De aceea, vedem un caracter mai robust, o gardă la sol mai mare, dar și elemente de caroserie mai puternic conturate, care oferă o imagine mai agresivă.

Cu o lungime de 4600 mm, noua generație nu se distanțează aproape deloc de modelul actual, însă ampatamentul mai lung cu 30 mm aduce un plus consistent în ceea ce privește spațiul interior și volumul portbagajului, care dispune și de o podea dublă. De asemenea, cabina oferă mai mult spațiu și pe lățime datorită creșterii acesteia cu 10 mm.

În ceea ce privește propulsia, noua generație a lui RAV4 mizează pe două opțiuni. Prima este reprezentată de un sistem hibrid, care are la bază un motor termic de 2,5 litri și unul electric. Cea de-a doua opțiune este un motor pe benzină, de 2.0 litri. Dacă primul este disponibil doar împreună cu o cutie de viteză CVT, cel de-al doilea este oferit atât cu o cutie de viteze manuală, cât și cu una automată.

Evident, pentru motorul pe benzină este oferit un nou sistem de tracțiune integrală, care poate decupla puntea spate în momentele în care nu este nevoie de tracțiune ridicată, cu scopul de a crește eficiența (doar pentru transmisia automată). Pentru sistemul hibrid, tracțiunea pe puntea față este asigurată de motorul pe benzină, iar cea de pe puntea spate de motorul electric.

3 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)