autovit.ro

Noul BMW Seria 7 – nava amiral din gama constructorului bavarez a ajuns la a șasea generație

BMW a prezentat oficial prima galerie de imagini cu noul model de top Seria 7. Limuzina de lux ajunge astfel la a șasea generație și beneficiază de o lungă listă de inovații și modificări. Noul BMW Seria 7 va fi lansat în țara noastră pe 24 octombrie.

BMW a lansat o nouă generație a celui mai mare model din gama sa. Seria 7 este acum la a șasea generație, iar BMW are nevoie de toate atu-urile pentru a face față puternicei concurențe venită din partea constructorilor rivali Mercedes și Audi. Sunt aproape 40 de ani de lansarea primului model BMW Seria 7. Din 1977 și până astăzi, BMW a vândut peste 1.6 milioane de exemplare ale limuzinei de lux. Cea mai recentă generație s-a vândut în peste 350.000 de unități în cele 100 de țări în care este comercializată.

Noua generație a Serie 7 folosește extensiv fibra de carbon, inspirându-se din modelele gamei i produse de BMW. Fibra de carbon este folosită pentru a ranforsa caroseria din aluminiu și oțel, dar permite reducerea masei totale cu 130 kilograme.

Motorizări

bmw-seria-7-3La lansare, noul BMW Seria 7 va fi oferit în patru variante de motorizare. Motorizările pot fi combinate cu două variante de caroserie (cu ampatament normal sau alungit) și cu tracțiunea integrală. Gama este deschisă de modelul 730d ce folosește un motor turbodiesel TwinPower de 3.0 litri, 265 cai putere și 620 Nm. Acest model poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 5.8 secunde, iar consumul oficial de motorină este de 4.5 litri/100 km.

BMW va oferi și o variantă cu propulsie de tip hibrid, iar aceasta se numește 740e. Această variantă va folosi un motor turbo cu patru cilindri de 2.0 litri de 258 CP, dar motorul pe benzină va fi secondat de un motor electric de 95 CP. Puterea combinată a sistemului hibrid este de 326 cai putere, suficienți pentru ca modelul 740e să accelereze de la 0 la 100 km/oră în 5.6 secunde. Modelul poate parcurge 40 kilometri în mod full-electric.

Urmează versiunea 740i cu motor pe benzină cu șase cilindri în linie. Acest motor are o capacitate cilindrică ce 3.0 litri, iar puterea furnizată este de 326 CP. Versiunea de top pentru noul BMW Seria 7 va fi noul 750i xDrive, model ce folosește un motor V8 TwinPower. Propulsorul pe benzină este supraalimentat prin sistem turbo și produce 450 cai putere, în timp ce cuplul maxim este de 650 Nm. BMW va extinde ulterior gama de motorizări, urmând a fi introdus și un propulsor cu 12 cilindri, dar nu va exista o versiune M.

Design

La capitolul design, noul BMW Seria 7 nu șochează. Designul este inspirat de modelul actual și a evoluat la un nou nivel, formele fiind puternice și rafinate. Partea frontală a beneficiat de o redesenare, grila radiatorului fiind acum mai proeminentă, iar blocurile optice sunt acum lipite de calandru, în stilul inaugurat de BMW Seria 3. Farurile au lumini de zi LED, dar cu forme noi, BMW renunțând la formele circulare denumite angel eyes.

bmw-seria-7-11La interior avem acum mai mult spațiu, iar atenția este concentrată în jurul pasagerilor din spate, aceștia urmând a fi răsfățați printr-o serie de sisteme noi. Există masaj în scaune, plafon panoramic, o unitate multimedia care poate fi comandată prin gesturi și posibilitatea de a plia scaunul dreapta față pentru a oferi mai mult confort pasagerului din spate.

Posibilitățile de personalizare pentru interior sunt multiple, viitori clienți putând alege între cinci culori pentru pielea cu care sunt tapițate scaunele. Opțional se poate alege piele Nappa, care este disponibilă în șase nuanțe.

La capitolul tehnologie, BMW Seria 7 aduce o lungă listă de noutăți. Enumerăm doar posibilitatea de a încărca wireless telefonul mobil și cheia automobilului, cheie care are un display prin care pot fi controlate o parte din funcțiile mașinii. Mașina poate fi parcată în mod automat, șoferul stând în afara automobilului și controlând manevra doar prin intermediul cheii de contact inteligente.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)