autovit.ro

Noul BMW X2 este al șaselea membru al familiei bavareze de SUV-uri

BMW a prezentat oficial primele imagini cu cel mai nou membru al familiei de SUV-uri: X2. Cu un design îndrăzneț, noul crossover BMW atacă piața clienților mai tineri care își doresc un SUV de oraș.

Noul BMW X2 a fost prezentat oficial de către constructorul german. Este cel mai nou memebru al familiei de SUV-uri bavareze și împarte platforma tehnică cu modelul BMW X1. De fapt, BMW X2 este o alternativă cu un look mai atrăgător pentru modelul X1. Cele două modele împart platforma UKL. Structura tehnică este comună și cu cea a modelor Seria 2 Active Tourer și Seria 2 Gran Tourer.

Noul BMW X2 va debuta în fața publicului la Salonul Auto de la Los Angeles la finalul lunii noiembrie. Gândit să atragă un public mai tânăr către marca bavareză, cel mai nou crossover se prezintă cu un design îndrăzneț ce preia multe elemente de la conceptul X2 prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Paris.

Unul dintre elementele originale ale noului model este interpretarea nouă dată celebrei grile BMW. Avem și o caroserie mai scurtă, precum și o lunetă cu un unghi îndrăzneț. Se remarc și siglele BMW amplasate pe montanții spate. Noul BMW X2 are o lungime de 4.360 mm, dar este mai scund cu 69 mm față de modelul X1. Ambele modele vor fi produse la uzina BMW din orașul german Regensburg.

Noul BMW X2 folosește motoare amplasate transversal, ceea ce mărește semnificativ spațiul interior. Cinci adulți pot călători fără probleme, iar portbagajul are o un volum de 470 litri.

Pe lista de motorizări regăsim motoarele de 2.0 litri supraalimentate. Versiunea xDrive20d oferă tracțiune integrală și motorul diesel de 190 CP și 400 Nm. Este motorizarea de lansarea, urmând ca restul de motorizări să fie adăugate ulterior. Printre acestea vor exista versiunea sDrive20i cu motor de 2.0 litri pe benzină și tracțiune față, dar și versiunile sDrive18d și xDrive18d.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)