autovit.ro

Noul Guvern dorește introducerea unei noi taxe auto de primă înmatriculare

Guvernul Orban a anunțat că lucrează la introducerea unei noi taxe de primă înmatriculare pentru automobile.

Noul Guvern a anunțat că studiază reintroducerea taxei de primă înmatriculare pentru mașini. Taxa auto a fost eliminată în 2016 printr-un proiect de lege al guvernului de atunci.

Noua taxă ar trebui să fie percepută ca o taxă de poluare, valoarea acesteia urmând a fi stabilită în funcție de emisiile poluante.

”Trebuie să fie percepută ca o taxă de poluare și cuantumul taxei să depindă de cantitatea de noxe care sunt eliberate în atmosferă”, a declarat primul-minstru Orban.

Taxa auto a fost mereu problematică pentru guvernele care au trecut pe la cârma țării, toate formele acestei taxe din 2007 și până astăzi fiind declarate ilegale de către Uniunea Europeană, statul fiind nevoit să returneze banii proprietarilor de automobile care au plătit această taxă.

Guvernul Orban admite că găsirea unei formule care să respecte legislația europeană va fi dificilă și spune că nu va aplica nici o taxă auto fără acordul Uniunii Europene.

„Decât să mai venim iarăși cu o taxă ca să mai luăm bani de la proprietarii de mașini și după aia să trebuiască să-i dăm înapoi, mai bine măsurăm de șapte ori și stabilim ceea ce suntem siguri că va fi acceptat la nivelul instituțiilor europene”, a mai adăugat Ludovic Orban.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)