autovit.ro

Noul Guvern promite că realizarea autostrăzii Sibiu-Pitești este prioritară

Noul Guvern condus de către premierul Dacian Cioloș promite că autostrada Sibiu-Pitești este un proiect prioritar, dar are în vedere și o nouă autostradă care să lege Moldova de Transilvania.

Autostrada Pitești-Sibiu este prioritatea numărul 1 pentru noul Guvern atunci când vine vorba de proiectele de infrastructură. Premierul Dacian Cioloș a declarat de curând că dorește ca acest proiect să demareze cât mai repede, dar vrea să introducă și o autostradă care să lege Moldova de Transilvania: “Moldova este puțin izolată în privința investițiilor. Cred că trebuie să dăm un semnal că vrem să legăm Moldova de restul țării.”

autostrada

În ceea ce privește autostrada Pitești-Sibiu aceasta a revenit în atenția autorităților, CNADNR publicând de curând cinci variante de traseu propuse pentru șantierul autostrăzii. Deși în propunerea inițială de buget pentru 2016, Ministerul Transporturilor ar urma să primească cu 40% mai puțin față de anul trecut, premierul Cioloș susține că autostrada Sibiu-Pitești este inclusă în buget și, în plus, se vor aloca fonduri și pentru proiectul unei noi autostrăzi care să lege Moldova de Transilvania.

În planul actual al CNADNR există prevăzută o autostradă care să lege orașul Târgu Mureș de Iași și Ungheni. Acest proiect se află în stadiul realizării studiului de fezabilitate. De asemenea, mai există proiecte pentru legarea orașului Ploiești de Buzău, Focșani și Albița.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)