autovit.ro

Noul sedan Kia Stinger va fi vândut și pe piața europeană

În cadrul Salonului Auto de la Detroit, Kia a prezentat un impresionant sedan cu performanțe sportive. Deși inițial s-a crezut că acest model va fi dedicat pieței americane, oficialii Kia au confirmat că Stinger va fi comercializat și în Europa împreună cu o motorizare diesel.

Kia Stinger este un sedan cu look agresiv și motorizări ce promit performanțe pe măsură. Constructorul coreean a dezvoltat acest model pentru piața nord-americană în principal, dar îl va aduce și în Europa.

Sedan-ul are 4,8 metri lungime și asta îl face un concurent direct pentru berlinele de clasă medie din Europa, inclusiv cele din zona premium. Stinger pune accentul pe perfomanță fiind primul model Kia ce va folosi transmisia către puntea spate. Opțional, se poate alege o versiune cu tracțiune integrală.

Pe piața americană, Kia Stinger va fi propulsat de un motor turbo V6 de 3.3 litri ce dezvoltă 370 CP. Există și o variantă mai cuminte, ce are sub capotă un propulsor turbo de 2.0 litri de 255 CP.

Însă, pentru piața europeană, Kia a decis să adauge în ofertă și o variantă echipată cu motor diesel. Așadar, ca exista un Stinger CRDI echipat cu motorul de 2.2 litri de 200 CP și 440 Nm. Cifre suficient de mari pentru a îi oferi noului model performanțe decente: 0-100 km/oră în 8,5 secunde și viteză maximă de 255 km/oră.

Producția noului model Kia Stinger va începe în vară, iar debutul pe piața europeană va avea loc la finalul anului 2017.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)