autovit.ro

A patra generație a modelului 4×4 Suzuki Jimny a fost lansată oficial

A patra generație a modelului 4×4 de buzunar Suzuki Jimny a fost lansată oficial. Noul model se comercializează deja în Japonia încă din luna mai, urmând ca lansarea europeană să aibă loc în 2019.

Popular printre pasionații de off-road datorită dimensiunilor compacte și capacităților impresionante de a negocia terenul accidentat, Suzuki Jimny a ajuns la a patra generație.

Actualul model s-a dovedit a fi extrem de longeviv în gama Suzuki, fiind comercializat timp de 20 de ani între 1998 și 2018.

A patra generație păstrează liniile pătrățoase și silueta compactă, dar renunță la motorul aspirat de 1.3 litri pentru un nou motor pe benzină cu patru cilindri de 1.5 litri. Acesta produce 102 CP la 6.000 rpm și 130 Nm la 4.000 rpm.

Transmisia este asigurată de o cutie manuală cu cinci trepte, sau opțional, o cutie automată cu patru trepte. Suzuki nu va oferi o versiune diesel pentru noul Jimny.

Jimny beneficiază de tracțiune integrală decuplabilă cu reductor acționat electronic. Noua generație păstrează arhitectura clasică a unui off-roader cu șasiu separat, dar a crescut rigiditatea structurală prin adăugarea de elemente suplimentare. Garda la sol este de 210 mm, iar Suzuki spune că noul model poate aborda denivăleri serioase datoriă unghiului de atac de 37 grade și 49 grade unghi de degajare.

Interiorul a fost modernizat și oferă acum un ecran tactil de șapte inch și o serie de sisteme moderne ca frânarea automată în caz de urgență, detectarea semnelor de circulație și avertizare la părăsirea benzii de rulare. Majoritate comenzilor sunt acționate de butoane mari, pentru a putea fi acționate chiar și cu mânuși.

Portbagajul oferă un volum de 377 litri dacă rabatăm cele două locuri din spate, cu 53 de litri mai mult față de actuala generație.

5 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)