autovit.ro

Noul Volvo XC90 – cel mai mare model din gama constructorului scandinav a ajuns la a doua generație

SUV-ul full-size din gama Volvo a ajuns la a doua generație și promite să stabilească noi standard în zona SUV-urilor premium. Noul model scandinav a fost prezentat presei chiar în Suedia, urmând ca debutul oficial să aibă loc la Salonul Auto de la Paris din luna octombrie a acestui an.

Noul Volvo XC90, cel mai mare model din gama producătorului suedez, a fost prezentat oficial. Cu un design impresionant și o prezență impunătoare, noul SUV din Suedia dorește să își impună dominația în clasa SUV-urilor full-size. Scandinavii mizeaza pe numeroase tehnologii de ultimă oră, dar și pe designul elegant și calitatea fabricației.

Volvo XC90 este primul model dezvoltat pe platform SPA (Scalable Platform Arhitecture). Este o platform modular ce permite noului model să devină un automobil pentru șapte persone adulte. Pasagerii au la dispoziție scaune reale chiar și pe rândul trei, iar bancheta de pe rândul doi poate glisa în funcție de nevoie.

149820_1_5Design

Noul model marcheză și un punct de cotitură în designul Volvo. Dezvoltarea a durat trei ani și a necesitat investiții serioase, dar avem acum în față noul stil de design scandinav cu linii fluide. Avem și nou logo Volvo, interpretat minimalist. Noul model
introduce și luminiile de zi LED în forma literei T, botezate “Ciocanul lui Thor”. Aceste lumini LED sunt integrate în noile blocuri optice complet redesenate. În spate a fost păstrată tema stopurilor ample amplasate vertical, dar acestea sunt mult mai sculpturare acum și folosesc lumini LED.

Motorizări

Noul XC90 va fi disponibil la lansare cu cinci motorizări. Clienții vor putea alege între două propulsoare pe benzină pentru variantele T5 și T6 cu puteri de 254 CP și, respectiv, 320 CP. Pentru cei care prefer motorina vor exista variantele D4 de 190 CP și D5 de 225 CP. Volvo va propune și o variantă plug-in hybrid numită T8 Twin-Engine. Propulsia va fi asigurată de un motor pe benzină de 2.0 litri cu patru cilindri și un motor electric. Împreună, cele două propulsoare vor asigura 400 CP și 640 Nm. Modelul XC90 T8 va putea parcurge 40 km în mod full-electric, iar acumulatorii pot fi încărcați de la o priză clasică de 220 V.

Interior

146714_1_5Volvo spune că noul XC90 va beneficia de cel mai luxos interior construit vreodată de producătorul suedez. Elementul central este un display tactil imens, ce reuneşte comenzile pentru majoritatea sistemelor de la bordul maşinii. Designerii au renunţat la celebra consolă plutitoare în favoarea unei planşe de bord clasice, dar elegantă. Lemnul şi pielea folosite la interior sunt de cea mai bună calitate, iar pentru anumite elemente există chiar inseţii de cristal. Pentru audiofili, Volvo s-a aliat cu Bowers&Wilkins, o celebră companie ce produce sisteme audio de mare calitate. Sistemul creat pentru noul Volvo XC90 foloseşte un subwoofer răcit cu aer, o noutate în zona sistemelor audio pentru maşini.

Siguranţă

Bineînţeles, Volvo a reunit cele mai noi sisteme de siguranţă la bordul lui XC90. Noul SUV este capabil să detecteze pietoni pe timp de noapte şi poate frâna automat în caz de impact iminent. Sistemul de menţinere a benzii de rulare are integrată şi posibilitatea de corecta traiectoria maşinii în caz că aceasta părăseşte accidental zona corectă de rulare.

Ediţie limitată

Pentru primii clienţi ai noului model, Volvo a pregătit o ediţie specială limitată la 1927 de exemplare numită First Edition. Cei care îşi doresc un astfel de exemplar îl pot comanda doar online începând cu 3 septembrie. Exemplarele din cadrul ediției limitate vor fi disponibile doar în versiunile de motorizare D5 şi T6 şi sunt personalizate cu o serie de accesorii şi elemente specifice.

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)