autovit.ro

OMV și Electrica au inaugurat prima stație pentru încărcarea automobilelor electrice amplasată într-o benzinărie

Infrastructura pentru automobilele electrice începe să prindă contur și la noi în țară. După ce mai multe lanțuri comerciale au inaugurat stații de încărcare, a venit rândul și celor care vând carburant clasic să se alinieze noului trend. OMV și Electrica au inaugurat prima stație de încărcare amplasată într-o benzinărie din București.

Electrica, principalul furnizor de energie electrică din Romania, și OMV Petrom, unul dintre cei mai mari producători de ţiţei şi gaze din Europa de Sud-Est, au inaugurat prima stație de încărcare rapidă pentru mașini electrice întro benzinărie OMV. Evenimentul face parte dintr-un proiect pilot in cadrul caruia vor fi instalate puncte de încărcare rapidă a mașinilor electrice în Bucureşti, în patru stații OMV şi la sediile centrale ale OMV Petrom (Petrom City) și Electrica.

În fiecare dintre cele patru staţii OMV din Bucureşti, precum şi la sediile Electrica şi OMV Petrom, vor fi instalate staţii de încărcare rapidă pentru vehicule electrice, acestea având capacitatea maximă de alimentare de 50kWh. Prin aceste stații cu încărcare rapidă, un autovehicul 100% electric poate încărca 80% din capacitatea acumulatorului, în doar aproximativ 20 de minute, față de 7-8 ore cât ar dura la o priză non-dedicată acestui serviciu.

statie-incarcare-electrica

Cei care vor alege să își încarce mașina electrică la noua stație de încărcare de la OMV Aerogării vor plăti 1 lei pe kWh. Conform oficialilor, un “plin” de baterie va costa între 22 și 36 lei în funcție de capacitatea și tipul acumulatorului de pe automobilul electric. Clienții care vor alege să își spele mașina la spălătoria automată vor primi o încărcare gratuită.

Potrivit Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile, în anul 2015 s-a dublat numărul maşinilor electrice şi hibrid noi vândute în România la 495, faţă de 236, în 2014.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)