autovit.ro

Opel Corsa GSi – senzații tari într-un pachet mic

Modelele din clasa mică sunt mereu extrem de agile și plăcute în conducere și, de aceea, sunt perfecte pentru versiuni sportive care să ofere senzații tari la prețuri accesibile. Exact aceasta este rețeta propusă de Opel pentru Corsa GSi. Iată tot ceea ce propune acest pocket-rocket.

 

Deși au existat anterior informații despre Corsa GSi, Opel nu confirmase nicio informație despre performanțe sau motorizarea pe care o vom găsi sub capotă. Însă, cu puțin timp înainte de lansarea comercială, Opel a făcut lumină asupra tuturor detaliilor.

Noul Corsa GSi, care poartă un nume cu o încărcată tradiție pentru marca germană, va fi propulsată de un motor turbo de 1,4 litri care dezvoltă 150 CP și 220 Nm. Deși accelerația de la 0 la 100 km/h este realizată în doar 8,9 secunde, iar viteza maximă atinge valoarea de 207 km/h, Corsa GSi mizează pe cu totul alte calități.

Fiind extrem de ușoară și având parte de un tren de rulare dezvoltat și setat de divizia OPC, Corsa GSi va miza pe un nivel de dinamică foarte ridicat, cu o agilitate care va face parcurgerea oricărui drum de munte o adevărată plăcere. Elasticitatea motorului de 1,4 litri este un alt punct forte, fiind necesare doar 9,9 secunde pentru repriza de la 80 la 120 km/h, în treapta a cincea. La proiectarea motorului ce dezvoltă o putere de peste 100 CP/l, inginerii au optimizat timpii de reacție pentru a spori plăcerea de a conduce pe drumurile cu serpentine.

Nu trebuie uitată nici partea vizuală, deoarece Corsa GSi vine cu un pachet de elemente de caroserie redesenate pentru mai multă sportivitate, cu prize de aer generos dimensionate. În plus, jantele de 18 inchi oferite opțional (anvelope 215/40 R18) și etrierii roșii sunt un alt punct forte care oferă o imagine sportivă modelului din clasa mică.

Senzația de sportivitate se reflectă și la interior. Corsa GSi poate fi echipată opțional cu scaune Recaro, volanul sport fiind inclus în dotarea standard. Schimbătorul de viteze este îmbrăcat în piele, iar pedalierul e din aluminiu.

În gama oferită pentru Corsa, versiunea OPC rămâne cea mai puternică. Aceasta are sub capotă un propulsor turbo de 1,6 litri care dezvoltă 207 CP și accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 6,6 secunde. În plus, opțional, aceasta poate fi echipată cu un diferențial blocabil pentru puntea față, care poziționează sportiva la un cu totul alt nivel din punct de vedere al performanțelor dinamice.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)