autovit.ro

Opel Grandland X – primele informații și imagini oficiale

Segmentul SUV-urilor aflat în continuă creștere este exploatat la maximum de toți constructorii auto, iar Opel este unul dintre ei. După recenta lansare a lui Crossland X, marca din Russelsheim a prezentat primele poze și informații oficiale cu SUV-ul lor de clasă compactă, care va debuta în toamna acestui an la Salonul Auto de la Frankfurt. Iată ce știm despre viitorul Opel Grandland X.

 

Cel de-al treilea model X din gama Opel, după Mokka X și Crossland X, are o lungime de 4.47 metri, o lățime de 1,84 și o înălțime de 1,63 metri, ceea ce îl face cel mai mare din familie. Designul este unul îndrăzneț, care duce mai departe imaginea actuală de marcă, cu detalii puternic conturate și un sistem de iluminat care integrează semnătura luminoasă cu tehnologie LED.

Ampatamentul de 2,67 metri, generos pentru acest segment, permite ca interiorul să fie extrem de spațios și pentru cinci pasageri. De asemenea, portbagajul oferă un volum generos de 514 litri, care poate fi extins până la 1.652 de litri, atunci când se rabatează bancheta. Aceste valori sunt la nivelul celor mai bune din segmentul breakurilor compacte, ceea ce asigură o latură practică importantă pentru Grandland X.

Opel-Grandland-X-305586

SUV-ul celor de la Opel va fi disponibil doar cu tracțiune față, însă va oferi opțional un sistem electronic de control al tracțiunii care va permite optimizare modului în care este livrată puterea. Acesta va dispune de cinci setări diferite pentru a face față unor suprafețe precum zăpadă, noroi, nisip sau suprafețe umede.

Chiar dacă Opel nu a anunțat nimic despre motorizări, știm că viitorul Crossland X va fi extrem de bine conectat și va integra o mulțime de sisteme de asistență moderne. Printre acestea amintim asistentul cu conectivitate online Opel OnStar, sistemul ce permite frânarea automată în cazul detectării unui obstacol, farurile inteligente cu tehnologie LED, dar și posibilitatea de a încărca telefonul mobil prin inducție, dacă acesta este compatibil. De asemenea, nu putem uita de excelentele scaune cu certificare AGR, extrem de apreciate pe alte modele ale mărcii.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)