autovit.ro

Opel Insignia Grand Sport – germanii prezintă cea de-a doua generație a limuzinei de clasă medie

Ultimele luni au abundat în informații și poze spion despre viitoarea generație a lui Opel Insignia, ceea ce făcea iminentă prezentarea mașinii. Dacă zilele trecute am văzut primele poze cu mașina necamuflată, dar neoficiale, astăzi a fost momentul în care Opel a prezentat primele poze oficiale și informații despre cea de-a doua generație a lui Opel Insignia.

Prima noutate, anunțată totuși de ceva timp, este că denumirea a fost modificată. Practic, lângă Insignia s-a alăturat denumirea Grand Sport. Acesta a fost aleasă, așa cum a precizat designerul-șef al mărcii, Mark Adams, datorită faptului că silueta este cea a unui coupe cu patru portiere și inspiră multă sportivitate. În primele poze oferite se vede foarte clar elementele de design pe care le-am văzut la conceptul Monza, prezentat în 2013. Insignia Grand Sport este cu adevărat impozantă și va avea un cuvânt greu de spus în clasa medie din punct de vedere al designului. Silueta care efectiv curge vizual permite și atingerea unui Cx de numai 0,26.

opel-insignia-grand-sport-304405

Opel Insignia Grand Sport – interior generos dimensionat

Deși Opel nu a oferit prea multe informații, știm că viitoarea generație a Insigniei va avea un ampatament mai mare cu 9,2 centimetri față de actuala generație, ceea ce se traduce printr-un nivel de spațiu interior mult mai generos. În plus, deși dimensiunile vor crește, greutatea va scădea cu până la 175 kg, o valoare impresionantă. Greutatea mare era unul dintre minusurile pentru care actuala generație a fost mereu criticată, iar reducerea ei va aduce avantaje clare în ceea ce privește eficiența, dinamica, dar și confortul la rulare.

opel-insignia-grand-sport-304395

Primele fotografii ne arată un interior bine lucrat și un design la fel de armonios ca exteriorul. De exemplu, s-a reușit desenarea ecranului tactil al sistemului multimedia fără ca el să aibă margini, ci doar o sticlă care îl face să arate precum o tabletă elegant integrată în bord. Opel ne anunță că sistemul multimedia va integra un magazin de aplicații online, dar va suporta Apple CarPlay și Android Auto, așa cum o face și actuala generație a lui Opel Astra. Dintre echipamentele opționale nu vor lipsi farurile cu matrice LED, scaunele AGR, head-up display, dar nici sistemul OnStar.

Noul Opel Insignia Grand Sport va fi prezentat publicului în luna martie, la Salonul Auto de la Geneva.

 

 

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)