autovit.ro
B SECTIUNI

Opel Insignia GSi are 260 CP și devine versiunea sportivă a noii generații

Opel a folosit sigla OPC pentru a desemna versiunile sportive din gama sa, dar acum a decis că este momentul reînvierii unui alt logo cu tradiție sportivă: GSi. Noul Opel Insignia GSI devine cea mai sportivă versiune din gama modelului de clasă medie.

Opel a adaugat o nouă versiune în gama modelului Insignia. Este vorba de o versiune sportivă propulsată de un motor turbo pe benzină de 2.0 litri ce dezvoltă 260 cai putere și un cuplu maxim de 400 Nm. Dacă până nu demult, Opel a preferat acronimul OPC pentru versiunile sportive, acum a decis că noul model va purta indicativul GSi.

GSi vine de la “Grand Sport injection”, iar Insignia GSi este primul model care poartă logo-ul sportiv după o pauză importantă. Primele modele care au afișat acest logo au fost Manta GSi și Kadett GSi (115 CP dezvoltați de un motor de 1.8 litri) în 1984. La numai patru ani, motorul de 2.0 litri DOHC cu 16 valve de pe Kadett 2.0 GSi 16v oferea 150 CP. Prima generație Astra a avut, de asemenea, o variantă de 1.8 litri și 125 CP în Astra GSi. Au mai existat variante GSi pentru diferite generații de Corsa, începând cu Corsa A de 100 de CP din 1988.

Noul Opel Insignia GSI se prezintă cu o serie de modificări ale imaginii exterioare. Un look mai agresiv a fost abordat, dominat de prize de aer generoase și spoilere redesenate. Insignia GSi folosesește jante de 20 inch echipate cu anvelope Michelin Pilot Sport 4S. Alături de motorul de 260 CP, Opel oferă și tracțiunea integrală și sistemul FlexRide cu suspensie adaptivă. Transmisia este asigurată de cutia de viteze automată cu opt trepte.

Cel de la volan poate alege între patru moduri de rulare: Standard, Tour, Sport sau Competition. Opel spune că noua Insignia GSi are performanțe mai bune rezultate în urma testării pe circuitul de la Nurburgring față de actuala generație Insignia OPC echipată cu motor V6 de 2.8 litri.

La interior, cei doi ocupanți ai locurilor față vor fi răsfățați cu scaune sport cu suport lateral, tetiere încorporate și certificare AGR.

Noul Opel Insignia GSi va debuta în toamnă la Salonul Auto de la Frankfurt, iar modelul va putea fi comandat începând cu luna octombrie.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)