autovit.ro

Opt sfaturi pentru a pregăti mașina de anotimpul cald

Temperaturile pozitive sunt din ce în ce mai prezente la nivelul țării și asta ne bucură, dar, odată cu ele, mașina ta are nevoie de atenție și pregătire specială. Trecerea rapidă de la temperaturi negative la cele de peste 20 de grade implică câteva măsuri pentru ca mașina ta să se comporte fără reproș în orice condiție. Iată câteva sfaturi simple care îți vor pregăti mașina pe care o conduci în perioada primăverii.

 

  1. Schimbă anvelopele de iarnă cu cele de vară. Dacă nu ai făcut deja această operațiune este timpul să te grăbești. La o temperatură de peste 7 grade, anvelopele de iarnă devin ineficiente și se vor uza prematur. Pentru siguranța ta, montează anvelopele de vară.
  1. Verifică presiunea din anvelope. Acest pas, ignorat de cei mai mulți, este extrem de important. Comportamentul și performanța anvelopele este direct legată de presiunea din anvelope, la fel ca și uzura, care se poate amplificat dacă anvelopele nu au presiunea corect indicată de constructor.
  1. Veridică trenul de rulare și unghiul de fugă. Gropi, bucați de greață și o rulare uniformă. Acestea au un mare impact asupra trenului de rulare și al unghiului de fugă. Verifică dacă acestea sunt în stare bună pentru a nu amplifica pagubele și pentru a nu crea altele noi, mai ales dacă ai anvelope noi.
  1. Verifică sistemul de frânare. Dacă tot schimbi anvelopele, verifică starea plăcuțelor de frână și dacă acestea mai pot fi utilizate în sezonul cald. Dacă uzura este pronunțată este recomandat să le schimbi.
  1. Verifică starea filtrelor. Poate nu este nevoie să schimbi filtrul de ulei sau cel de combustibil, dar după sezonul rece poți schimba filtrul de aer și cel de polen. Ambele sunt relativ ieftine și se montează ușor. Vei avea aer curat la interior și un motor care respiră cu ușurință.

shutterstock_313805915

  1. Verifică sistemul de aer condiționat. Nu aștepta temperaturile extreme pentru a verifica sistemul de aer condiționat. Atunci va fi aglomerat la service și va fi neplăcut să circuli fără să ai parte de răcoare. Mergi din timp la o verificare, inclusiv pentru nivelul freonului din instalație.
  1. Curăță interiorul. Gata, vremea rea a trecut, este timpul pentru o curățenie generală la interior. Curăță exemplar preșulețele și bordul pentru a te putea bucura de mașina ta.
  1. Curăță exteriorul. Substanțele folosite pentru deszăpezire sunt încă prezente sub mașina ta, dacă nu ai mers la o spălătorie care poate spăla mașina de dedesubt. Nu trece peste această operațiune, deoarece aceste substanțe pot coroda caroseria în timp.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)