autovit.ro

Opt sfaturi utile pentru o vânzare de succes

Pentru toată lumea vine un moment când mașina trebuie vândută prin intermediul micii publicități. Deși procesul pare simplu, mereu există câteva idei la care nu te-ai gândit și care ar putea să-ți folosească atunci când vei negocia. Mai jos îți prezentăm câteva sfaturi care să te ajute să atragi mai repede potențiali cumpărători și să vinzi mașina mai într-un timp scurt.

 

1. Spală mașina interior-exterior. O mașina curată arată că a fost îngrijită, iar asta poate conta foarte mult pentru un potențial cumpărător. Este unul dintre cele mai simple lucruri pe care le poți face și are un impact uriaș. Scoate toate lucrurile personale din mașină pentru ca aceasta să poată fi inspectată pe îndelete.

2. Fotografiază mașina. O poză reușită îți poate aduce clienții la negociere. Încearcă să fotografiezi ceea ce este bun la mașina ta, dar și ceea ce este rău. Caută un decor neutru și pozează din cât mai multe unghiuri. Sunt cumpărători cate evită anunțurile fără imagini detaliate cu interiorul și exteriorul mașinii.

3. Adună actele. Caută și îndosariază toate actele mașinii, toate evidențele de intrare în service și toate facturile pe care le ai. Așează-le în ordine pentru că ele îți vor fi cu siguranță utile la negociere. Nu uita de manuale și de tot ceea ce poate fi util unui viitor cumpărător. Acesta poate aprecia micile detalii.

piata_auto_romania4. Documentează-te din punct de vedere legal. Este foarte util ca în momentul în care ai bătut palma cu un client să știi exact ceea ce ai de făcut din punct de vedere legal. Rapiditatea vânzării va mulțumi pe toată lumea.

5. Încearcă și un sistem de buy-back. Dacă ai în vedere să cumperi o mașină nouă poți încerca să cauți un dealer care acceptă sistemul de buy-back. Nu strică să ai o ofertă concretă în acest sens. Chiar dacă prețul oferit este mai mic s-ar putea ca afacerea să te avantajeze.

6. Alege un preț corect. Studiază foarte atent piața, ce oferte există, ce prețuri au modele similar echipate și cere un preț corect dacă vrei să vinzi rapid mașina. Site-urile de profil îți pot oferi o imagine de ansamblu destul de clară.

7. Pune anunțul online. Atunci când pui anunțul tău online fi sigur că ai specificat tot ceea ce este important despre mașină. Lasă detalii clare și cît mai multe poze. Potențialii clienți vor aprecia asta.

8. Alege perioada potrivită pentru vânzare. Dacă ai un SUV s-ar putea să fie avantajos să-l vinzi iarna, dacă ai un cabriolet sau o mașină sport vinde-o primăvara. Alegerea perioadei potrivite din an poate fi determinantă.

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)