autovit.ro

A opta generație Chevrolet Corvette are motor V8 amplasat central și 495 CP

A opta generație a modelului american Chevrolet Corvette a fost lansată cu motor V8 de 6.2 litri amplasat central.

Pentru prima dată în istoria modelului Corvette, acesta adoptă o nouă arhitectură. Motorul V8 este acum amplasat central, Corvette devenind practic un supercar cu acte în regulă. Noua generație Corvette va intra în concurență directă cu rivalii europeni de la Ferrari și Porsche.

Mark Reuss, președintele General Motors a spus la lansarea noului model: ”Arhitectura clasică cu motorul amplasat în față și-a atins limita în ceea ce privește performanța. Noul model arată și se simte ca un Corvette, dar se conduce mai bine ca orice versiune Corvette de până acum.”

Versiunea de bază a noului Corvette C8 va purta indicativul Stingray, o denumire clasică ce a fost folosită inițial pentru modelului din 1963.

Noul Corvette este animat de un nou motor V8 denumit LT2, ce are o capacitate cilindrică de 6.2 litri și oferă 495 CP. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în sub trei secunde. Pentru prima dată în istorie, Corvette nu va mai fi disponibil cu cutie de viteze manuală, clienții având la dispoziție doar o transmisie automată cu opt trepte și două ambreiaje. Puterea este transmisă către puntea spate.

La interior, noul Corvette C8 vine cu un cockpit nou, orientat către cel de la volan. Instrumentele de bord au fost înlocuite de un display de 12 inch configurabil, iar volanul încălzit are două spițe și un design nou. Sistemul audio este furnizat de Bose și este disponibil în două variante: una cu 10 incinte acustice și alta cu 14 difuzoare.

Plafonul noului Corvette poate fi scos și depozitat în portbagaj, lăsând-ul pe cel de la volan să se bucure de noul model sub cerul liber. Portbagajul mai poate adăposti și două genți cu crose de golf.

Chevrolet va produce noul model inclusiv în variantă cu volan pe partea treaptă. În ceea ce privește prețul, oficialii General Motors au spus doar că prețul pentru varianta de bază Corvette Stingray va începe de la 60.000 USD pe piața nord-americană.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)