autovit.ro

A opta generație Porsche 911 a fost lansată la Los Angeles

Porsche a marcat lansarea unei noii generații a modelului 911 printr-un eveniment spectaculos găzduit de Porsche Experience Center Los Angeles.

Porsche a ales California pentru lansarea noului model deoarece aici are una dintre cele mai mari baze de clienți și fani din lume. Porsche Club North America numără peste 130.000 de membri, iar modelul Porsche 911 este extrem de popular în California, în special.

A opta generație a modelului Porsche 911 marchează intrarea în scenă a modelului cu nume de cod 992. Cu un design exterior clasic, ce păstrează forma legendară care îl face inconfundabil, noul 911 aduce în schimb o serie de evoluții tehnologice.

La exterior cele mai mari modificări sunt remarcate la partea din spate, acolo unde stopurile au acum un design tridimensional, iar o bandă LED leagă cele două blocuri optice pentru o semnătură optică unică. În partea din față, Porsche folosește lumini Matrix LED înglobate în faruri rotunde, așa cum cere tradiția acestui model.

Cele mai mari modificări au fost operate la interior, acolo unde noul Porsche 911 adoptă o planșă de bord digitală, dar care păstrează un turometru analogic plasat central. Apoi, consola centrală a fost curățată de butoane, aceastea fiind mutate în partea de sus a consolei. Un ecran tactil de 10.9 inch completează interiorul. Cheia de contact rămâne plasată în stânga volanului.

În cadrul lansării de la Los Angeles au fost prezentate versiunile Porsche Carrera S și Carerra 4S. Ambele sunt propulsate de motorul boxer cu șase cilindri de 3.0 litri, dar dezvoltă acum 450 cai putere. Transmisia este asigurată de o cutie automată PDK cu două ambreiaje și opt trepte, urmând ca peste un an de zile să fie disponibilă și o cutie de viteze manuală.

Porsche spune că noul model este mai puternic, dar a devenit mai eficient. Cifra oficială de consum pentru noul 992 echipat cu motorul turbo 3.0 de 450 CP este de 8.9 litri/100 km. Performanțele sunt impresionante, noul 911 Carrera S având nevoie de 3.7 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/oră, iar viteza maximă este de 308 km/oră.

Pe lista noilor sisteme ce debutează alături de noul model se numără Porsche Wet Mode, un sistem ce detectează rularea pe suprafețe ude prin intermediul unor senzori amplasați în interiorul pasajelor roții. Dacă acești senzori detectează o cantitate importantă de apă de drum, computerul de bord va sugera celui de la volan să activeze modelul de rulare Wet, ce va face deplasarea mai sigură chiar și în condiții de ploaie puternică. Opțional, noul model poate fi echipat cu Night Vision Assist, sistem ce permite detectarea obstacolelor cu ajutorul unei camere cu infraroșii.

Porsche a dezvoltat și trei aplicații digitale: aplicația Porsche Road Trip pentru descoperirea celor mai frumoase drumuri din lume, asistentul personal Porsche 360+ și calculatorul de emisii Porsche Impact, pentru neutralizarea amprentei individuale de emisii de carbon.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)