autovit.ro
B SECTIUNI

Paralele inegale

Am concurat sambata in Campionatul National de Slalom Paralel, o competitie tanara, mai ales datorita varstei pilotilor care “fac legea” aici. Cursele se tin pe macadam pe pista de la Sibiu devenita celebra de cand gazduieste superspeciala raliului Sibiului si rallyshow-ul de final de an.
Masinile se napustesc in paralel si devoreaza traseul de pamant in cautarea performantei. De data aceasta sensul de parcurgere a fost unul orar, invers decat cel uzual si asta e bine, pentru ca e un minimum ce se poate face pentru a mai dilua monotonia pe care o poate da parcurgerea obisnuita in sens antiorar. De fapt am fost surprins sa vad cat de diferit e traseul in acest sens, virajele inchizand de cele mai multe ori la iesire.
Mansele de concurs se succed cu repeziciune si eu ma impart intre pozitia mea de pilot si dorinta de a-i sorbi din priviri pe incredibil de tinerii Radu, Raul, Octavian si altii, care la doar 15-16-17 ani manuiesc volanul cu o dezarmanta dexteritate.
Acest campionat este o adevarata pepiniera pentru viitorii piloti de raliuri, iar uni dintre ei au ajuns deja sa concureze in campionatul “mare” si, trebuie sa o spun, dovedesc faptul ca demersul este corect!
Notiunile invatate pe pista din Sibiu si experienta dobandita aici le este vitala ba mai mult, demonstreaza ca au asimilat notiunile pilotajului fin, modern!
Apel-contraapel, franare cu stangul, derapaje controlate, bagajul lor este impresionant pentru varsta pe care o au.
Clasamentul open l-am castigat eu, dar adevaratii castigatori sunt ei, acesti copii-piloti care au viitorul in fata. Traseul pe care ne-am duelat ca un arc peste generatii este paralel, insa de data aceasta paralelele au fost inegale, tehnologia Mitsubishi-ului Evo X fiind net superioara masinilor lul Radu, Raul, Octavian sau altii. Sper, insa, ca prezenta lui Vali Porcisteanu, a mea sau a oricarui alt pilot venit din CNR sa nu-i descurajeze ci sa-i stimuleze. Sa ne “fure” de cat mai multa meserie posibil si sa ajunga campioni in CNR!

Bafta copii!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)