autovit.ro

Pentru titlul de Mașina Anului în Europa 2020 se luptă 35 de modele

Organizația care oferă anual titlul de Mașina anului în Europa a selectat lista cu cele 35 de modele care vor candida pentru râvnitul titlu în 2020. Câștigătorul va fi anunțat în luna martie, cu o zi înainte de startul Salonului Auto de la Geneva.

 

Lista celor 35 de participanți este una extinsă, pentru că ea va redusă înainte de votarea finală care va desemna mașina pe care juriul european o va alege. Trebuie menționat că regulamentul prevede faptul că un model poate fi admis doar dacă un model este la vânzare în prezent sau până la finalul acestui an pe cel puțin cinci piețe din Europa.

În ceea ce privește lista candidaților sunt câteva modele care trebuie menționate. Primul dintre ele este cu siguranță Ford Puma, SUV-ul de clasă mică care se produce la Craiova și care, iată, s-a calificat pe lista preliminară.

Cele mai multe modele care au ajuns pe listă vin de la BMW, Mercedes-Benz și Toyota, care au câte patru nominalizări, pentru fiecare dintre ei anul 2019 fiind unul bogat în noutăți. Astfel, de la aceștia găsim pe listă BMW Seria 1, Z4, X6 și X7, Mercedes-Benz CLA, EQC, GLB și GLS, Toyota Camry, Corolla, RAV4 și Supra.

Renault este următorul constructor în ceea ce privește numărul de modele prezente, în număr de trei. Toate vor avea un impact important pe piața din România, dar și pe cea din Europa. Clio, Captur și Zoe sunt modelele lansate de constructorul francez în acest an.

Cu două nominalizări găsim constructori precum Porsche, Mazda, Skoda și Volkswagen, dar avem și câteva surprize electrice, mai exact cinci. Nou lansatul Audi e-tron ajunge în competiție alături de Kia e-Soul, Tesla Model 3, Porsche Taycan și Renault Zoe. De pe listă nu puteau lipsi modelele supersport, dintre care amintim Ferrari F8 Tributo și Porsche 911.

Conform regulamentului European Car of the Year, în data de 25 noiembrie vor fi anunțați cei 7 finaliști, iar apoi, pe 2 martie, vom afla ce model din cele 35 va câștiga unul dintre cele mai râvnite premii la nivel european.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)