autovit.ro

Peugeot 307 ar fi o alegere potrivita?

Chiar daca a fost lansata intr-o perioada in care francezii nu excelau in privinta fiabilitatii ori calitatii executiei, contrar asteptarilor compacta 307 s-a facut remarcata mai ales la aceste capitole. Dar inevitabil au fost semnalate si  probleme in exploatare…

 

Una dintre cele mai apreciate compacte franceze de-a lungul vremii, venerabila 307 se face inca remarcata prin raportul avantajos dintre echipare, fiabilitate si costuri de intretinere.

Chiar si dupa ani buni de piata, timp in care a trecut prin mai multe restilizari, designul caroseriei este considerat atractiv pentru o pondere consistenta de clienti. Tot la capitolul puncte forte este catalogata si echiparea standard, totusi acest lucru se aplica mai ales pentru exemplarele fabricate pe final de generatie.

307_2

Printre alte avantaje mentionate de clientii unui Peugeot 307 se mai disting gama performanta de motorizari si spatiul interior generos. Utilizatorii s-au mai declarat satisfacuti de gradul ridicat de siguranta oferit, compacta franceza obtinand inca din anul 2001 un calificativ bun de patru stele la testele de impact efectuate de EuroNCAP.

307_3

Si chiar daca per ansamblu nu genereaza mari batai de cap la varsta a doua, Peugeot 307 s-a dovedit destul de vulnerabil la cateva capitole. Astfel, un defect mentionat de o pondere importanta de clienti este aparitia de vibratii propagate de discurile de frana, precum si zgomote deranjante provenite de la suspensia spate. Au mai fost semnalate cateva probleme in privinta functionarii defectuoase a manetei de comanda ce gestioneaza sistemele de iluminare si semnalizare, precum si aprinderea nemotivata a anumitor martori luminosi din plansa de bord. Un alt punct nevralgic intalnit predominant la exemplarele din primele loturi fabricate este fiabilitatea redusa a unor repere ale instalatiei de aer conditionat.

Voi ce mai stiti despre problemele tipice ale lui Peugeot 307? V-ar tenta achizitionarea unui astfel de autoturism trecut de prima tinerete?

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)