autovit.ro
B SECTIUNI

Peugeot 308 – compacta franceză primește un facelift la jumătatea perioadei de viață comercială

În ciuda faptului că SUV-urile sunt din ce în ce mai dorite, segmentul compact este în continuare unul dintre cele mai dure din punct de vedere al concurenței. În contextul în care Astra are parte de o generație noua, iar Golf a trecut recent printr-un facelift, francezii de la Peugeot au decis că este momentul să lanseze un facelift pentru 308.

 

În ceea ce privește designul exterior, 308 a primit o serie de elemente redesenate, printre care capota motorului, spoilerul față, grila, dar și blocurile optice, care acum integrează o semnătură luminoasă mai agresivă, care sugerează un caracter dinamic. Însă, principala noutate se află la interior, acolo unde Peugeot a instalat la 308 sistemul de instrumente virtuale i-Cockpit. Acesta a debutat la noul 3008 și arată spectaculos, mai ales în acest nivel de clasă și preț. Introducerea unui astfel de sistem la un model non-premium din clasa compactă este o premieră.

Din punct de vedere tehnologic, 308 mai aduce o premieră, fiind primul model din Grupul PSA care primește un tempomat adaptiv, capabil să frâneze, să accelereze și chiar să oprească complet mașina, dacă modelul este echipat cu o cutie de viteze automată.

1251382-7ewponyli0

Peugeot 308 facelift – cutie automată performantă și motorizare nouă

În ceea ce privește transmisia, Peugeot 308 aduce o noutate extrem de importantă. Începând cu versiunea facelift, 308 este disponibil cu o cutie de viteze automată cu 8 trepte, de proveniență Aisin. Aceasta permite integrarea sistemului Start&Stop și promite schimbări de treaptă rapide, dar și mult confort în traficul aglomerat. Noua cutie va fi disponibilă doar pe motorizarea diesel de 180 CP, pe versiunea 308 GT.

Din punct de vedere al motorizărilor, 308 facelift propune o nouă unitate diesel, de 130 CP, disponibilă cu Start&Stop.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)