autovit.ro

Pierre de Coubertin trimite Dacia Duster la Pikes Peak!

Suna ca o nebunie, insa da, Dacia Duster va participa anul acesta in 26 iunie la celebra “Race to the clouds” si nu, nu va fi animata de motorul 1,5 dCi ci de un monstruos motor de 850 CP!
Ce este cel mai interesant, este ca masina va fi pregatita de Renault Sport Technologies si nu de vreun preparator privat, ceea ce ne arata ca va fi vorba de o masina de uzina!

Odata cu aceasta hotarare, vine si afisarea nemultumirii – voalate, e adevarat, cu aluzii la Pierre de Coubertin, celebru pentru maxima ca important e sa participi nu sa castigi- ca in cele doua sezoane petrecute in Trofeul Andros cu Alain Prost la volan nu au reusit sa se impuna, asa ca Dacia va fi asociata cu triplul invingator al trofeului de iarna din Hexagon, Jean-Philippe Dayraut.

Cursa americana din statul Colorado este cea mai celebra cursa de coasta din lume si se tine inca din 1916!!!
Pentru zeci de ani a fost un monopol al yankeilor, care se duelau intre ei cu masini care mai de care mai fanteziste, asta pana cand marketingul (deja!!!) germanilor de la Audi a hotarat ca o victorie in “cursa catre nori” le-ar putea deschide calea succesului pentru masinile lor quattro.
Au trimis-o pe Michele Mouton care s-a impus, evident, la volanul unui monstru de peste 500 CP. Au urmat participari ale lui Walter Roehrl si Ari Vatanen care au tinut capul de afis la sfarsitul anilor ’80 si inceputul anilor ’90, apoi lucrurile au luat-o cu adevarat razna prin aparitia masinilor de 8-900 CP!

Sigur ca sunt fericit ca muncitorii de la Mioveni se vor putea in fine identifica cu o performanta probabila obtinuta in celalalt colt al planetei, sigur ca ma bucur ca Dacia isi face imagine intr-o tara unde produsele sale nici macar nu se vand (oare e semnul ca se vor vinde???), insa ma intreb, oare nu era mai bine sa bage si ei un banut in Cupa Dacia din raliuri de la noi si din alte tari europene???

Ma intreb si eu, nu dau cu…bota.

PS Mi se pare deosebit de SCANDALOS ca pe site-ul competitiei, la History, nu se pomeneste NIMIC despre Walter Roehrl, sau despre Ari Vatanen, imensii piloti de raliuri care au dominat cap-coada aceasta competitie la vremea lor, stabilind recorduri ale traseului.

Mai jos aveti cel mai celebru film realizat despre aceasta cursa. La volan Ari Vatanen!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)