autovit.ro

Pilotul britanic Mark Higgins și Subaru of America încearcă stabilirea unui record de viteză pe Transfăgărășan

În zilele de 9, 10 și 11 iulie, Transfăgărășanul va fi închis pentru stabilirea unui record de viteză. Pilotul britanic Mark Higgins și Subaru of America vor încerca stabilirea unui record pe distanța celor 82 kilometri.

Mark Higgins este un pilot faimos pentru pentru recordurile sale stabilite pe cele mai celebre trasee din lume. La volanul unui Subaru WRX STI, Higgins a mai stabilit recorduri pe circuitul stradal din Insula Man cu o viteză medie de 207 km/oră sau pe vechiul Nurburgring, unde a stabilit un timp de 6 minute și 57,5 secunde.

Higgins și Subaru of America vor încerca acum stabilirea unui record de viteză pe celebra șosea alpină Transfăgărășan. Traseul va avea 82 de kilometri de la comuna sibiană Cârțișoara și până la barajul Vidraru. Mașina Subarul WRX STI folosită de Higgins este pregătită de specialiștii britanici de la Prodrive.

Pentru a putea stabili recordul în condiții depline de siguranță, circulația publică pe Transfăgărășan va fi închisă în zilele de 9 și 10 iulie între orele 9-13 și 14-18, iar pe 11 iulie între 9-12 și 14-17.30. În România, evenimentul este sprijinit de către Napoca Rally Academy și Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS).

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)