autovit.ro

Polestar 1 – viziunea asupra mobilității electrice văzută prin ochii diviziei Volvo

Viitorul care se îndreaptă cu pași rapizi spre mobilitatea electrică a dus, anul acesta, la repoziționarea de către Volvo a diviziei sale de performanță. Suedezii au decis ca Polestar să se ocupe cu dezvoltarea modelelor electrice și să deschidă calea pentru ceea ce este rezervat de viitorul apropiat și mediu sub o entitate independentă de Volvo. Fără să treacă mult timp de la această repoziționare, Polestar deja prezintă primele produse care beneficiază de atuurile electricității.

 

Sub denumirea Polestar 1, suedezii au prezentat un coupe cu două portiere, o configurație de 2+2 locuri și o putere maximă de 600 CP, totul guvernat de un sistem de propulsie plug-in hybrid. Modelul este construit pe baza platformei SPA, deja utilizată și de alte modele Volvo, dar are o caroserie construită din fibră de carbon, peste 50% dintre componente fiind complet noi. O premieră importantă este reprezentată și de sistemul de control activ al amortizării, denumit Ohlins Continuously Controlled Electronic Suspension, prezentat ca o revoluție în materie de suspensie adaptivă.

Polestar 1 este un plug-in hybrid, cu un sistem de propulsie care are la bază două motoare electrice ce acționează roțile spate și unul termic care antrenează puntea față. Autonomia în modul electric este de 150 km, fiind cea mai mare în momentul actual la un model plug-in hybrid. Un alt aspect surprinzător este că Polestar 1 nu se va vinde în sistem convențional, ci doar online, pe bază de abonament. Nu va fi necesară plata unei sume la început de contract, ci doar chiria lunară, pe durata a doi sau trei ani. Polestar 1 va fi produs în fabrica ultra-modernă construită în China special pentru modelele Polestar. Aceasta va fi terminată la jumătatea anului 2018.

Este deja anunțat că toate modelele viitoare Polestar vor avea motoare electrice la bază, în 2019 urmând să vedem pe străzi primul model 100% electric, sub denumire de Polestar 2. Pasul următor acestuia va fi Polestar 3, un SUV de dimensiuni mari, cu propulsie complet electrică. Procesul pentru deschiderea rezervărilor pentru un Polestar 1 a debutat imediat după prezentarea modelului.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)