autovit.ro

Poliția Română a achiziționat o nouă flotă de automobile Volkswagen

Aceste noi automobile se vor alătura celor 400 de exemplare Volkswagen Polo folosite deja de Poliția Română. În viitor, Poliția dorește achiziționarea unei flote mult mai mari de 5.600 de automobile. La licitație s-a înscris doar Renault România.

Poliția Română își reînoiește parcul auto. După ce acum doi ani a achiziționt 400 de automobile Volkswagen Polo 1.2 TSI de 90 CP, alte 222 de unități vor intra în dotarea forțelor de poliție.

Licitația o fost finalizată la sfârșitul lunii august și a fost câștigată tot de Porsche România, importatorul mărcilor Skoda, Seat, Volkswagen și Audi. Noile mașini vor fi automobile cu patru portiere cu motor pe benzină dotate cu sisteme de siguranță, spune caietul de sarcini. Cel mai probabil, cele 222 de unități vor fi tot modelul Volkswagen Polo, dar rămâne de văzut dacă Poliția va primi ce mai recentă generație sau modelul similar cu cel pe care îl are deja în dotare.

Poliția Română a mai achiziționat și două modele SUV, iar licitația a fost câștigată de către Automobile Bavaria, dealer al mărcii BMW. Cele două SUV-uri trebuie să aibă tracțiune integrală și motor pe benzină de minim 150 CP.

În derulare se află o altă licitație mult mai mare, pentru achiziționarea a 5.600 de automobile pentru Poliție. Dintre acestea 5.500 vor fi folosite de către forțele de odine public și poliția rutieră, iar restul pentru muncă operativă. Forțele de ordine locale încă folosesc modele Dacia Logan achiziționate acum mai bine de 10 ani. Ofertele vor fi deschisă în a doua jumătate a lunii octombrie, iar până acum singura ofertă depusă vine din partea Renault Commercial Roumanie, compania care are în portofoliu mărcile Dacia, Renault și Nissan. Compania a mai câștigat un contract pentru livrarea a 100 de automobile pentru Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)