autovit.ro

Politia Rutiera va sfatuieste…

Pentru ca deja iarna si-a intrat in drepturi, politistii rutieri din cadrul Politiei Capitalei va recomanda sa manifestati maximum de prudenta la deplasarea pe drumurile publice, atat ca sofer cat si ca pieton. Iar pe principiul ca “e mai bine sa previi decat sa pedepsesti”, Politia Rutiera va mai ofera si alte sfaturi de sezon…

Recomandari_1

Inainte de a pleca la drum, fiecare sofer trebuie sa se intereseze cu privire la starea caii de rulare si sa isi pregateasca corespunzator autovehiculul: plinul de combustibil, lopata, sac cu nisip, etc…

Brigada Rutiera a Capitalei solicita conducatorilor auto sa respecte prevederile legale si in principal sa nu depaseasca coloana oprita la semafor, sa nu opreasca ori sa stationeze neregulamentar, precum si sa nu patrunda in intersectie, daca aceasta este blocata.

Recomandari_2

Politia va mai sfatuieste sa va echipati autoturismele cu anvelope de iarna pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Politistii rutieri reamintesc participantiilor la trafic ca se interzice circulatia autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara ca acestea sa fie dotate cu anvelope de iarna, nefacand referire la o anumita perioada a anului. Iar pentru a fi acceptate ca anvelope de iarna, cauciucurile trebuie sa fie inscriptionate cu unul dintre simbolurile “M+S”, “M.S.”, “MS” sau “M&S”, fara a include in aceasta categorie pneurile marcate numai cu inscriptia ,,all seasons”. Asa ca daca nu ati schimbat pana acum pneurile, inca mai puteti cumpara un set de anvelope de iarna la preturi avantajoase din modulul specializat Autovit.ro.

In cazul autovehiculelor de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si al autovehiculelor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, se impune dotarea cu anvelope de iarna pe rotile axei/axelor de tractiune si montarea de lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate.

Recomandari_3

Politia Rutiera mai mentioneaza ca in aceste conditii de iarna, pietonii au obligatia sa circule numai pe trotuare, traversarea strazii sa o faca pe la locurile semnalizate si marcate corespunzator ori la culoarea verde a semaforului electric si numai dupa ce sunt siguri ca intentia lor de traversare a fost observata de catre soferi.

V-ati echipat corespunzator autoturismul pentru sezonul hibernal?

3 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)