autovit.ro

Porsche Panamera – generație complet nouă pentru limuzina germană

Considerată o apariție nonconformistă în momentul lansării primei generații, Panamera s-a integrat în peisajul modelelor premium din clasa mare, în ciuda unui design controversat. Cu cea de-a doua generație, lucrurile s-au schimbat, silueta de coupe fiind în continuare preferată, dar pusă în scenă cu mai multă maturitate, cu elemente mai bine definite și o imagine mai impozantă.

Pentru a integra Panamera în noua linie a designului Porsche, designerii au împrumutat elemente de la prospătul facelift al lui 911, dar și de la noul 718 Boxster și Cayman. Evacuările sunt generos dimensionate, iar eleronul spate pare că vine din seria Transformers atunci când se activează. La interior, cele mai multe funcții fizice au fost înlocuite de ecrane tactile, complet opus de vechea generație care dispunea de sistemul funcție-comandă. Instrumentele de bord integrează două ecrane de 7 inchi, iar sistemul multimedia rulează pe un ecran tactil de 12,3 inchi și integrează conectivitate de top, cu funcții precum Apple CarPlay și aplicații dedicate. 2017-porsche-panamera-14

Porsche Panamera – gamă de motorizări

În momentul lansării, Panamera va dispune de o gamă de motorizări complet nouă, cu un diesel și două propulsoare pe benzină, sub titulaturile 4S Diesel, 4S și Turbo. Cel mai mic motor este cel de bază pe benzină, cu o cilindree de 2,9 litri și două turbine, care dezvoltă o putere de 440 CP și 550 Nm. Această versiune accelerează de la 0-100 km/h în doar 4,4 secunde (4,2 secunde cu Sport Chrono Pack). Pentru 4S Diesel, Panamera utilizează un propulsor V8 biturbo de 4,0 litri, care dezvoltă 422 CP și 850 Nm. Accelerația 0-100 km/h este realizată în 4,5 secunde (4,3 cu Sport Chrono). Cea mai puternică versiune disponibilă în acest moment este motorizată de un V8 biturbo, pe benzină, de 4,0 litri, cu o putere de 550 CP și 770 Nm. Cu pachetul Sport Chrono, Panamera Turbo accelerează de la 0-100 km/h în doar 3,6 secunde. Toate versiunile vin echipate cu un sistem de tracțiune integrală și cutie automată cu 8 trepte. Opțional sunt disponible echipamente precum suspensie pneumatică, direcție integrală sau sistemul de bare stabilizatoare active 4D Chassis Control. Dinamica rămâne un punct forte pentru Panamera, Porsche afirmând că aceasta este cel mai rapid sedan de la bucla lungă de la Nurburgring. Mașina este deja disponibilă pentru comandă, livrările fiind programate pentru a începe în luna noiembrie.   Vechea generație devine interesantă pentru piața de mașini rulate, site-ul Autovit.ro oferind numeroase modele cu prețuri atractive.  

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)